Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább omolhat a kínai nagy fal

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 18.   09:19

Erste kommentár Ma kezdődött a kínai kommunista párt egy héten át tartó, 5 évente megrendezett kongresszusa, amit az ország elnöke, Xi Jinping egy 3 és fél órás nyitóbeszéddel indított. Kis...

Erste kommentár

Ma kezdődött a kínai kommunista párt egy héten át tartó, 5 évente megrendezett kongresszusa, amit az ország elnöke, Xi Jinping egy 3 és fél órás nyitóbeszéddel indított. Kis túlzással ez alatt az egy hét alatt dől el Kína sorsa a következő 5 évre. A piacok szempontjából pozitív üzenetet hordozott Xi beszéde, Kína az elkövetkező években folytathatja a nyitást a külföldi piacok felé. A piaci erők érvényesülése a pénzügyi piacokon tovább növekedhet, azonban az állami vállalatokra továbbra is kiemelt figyelmet szeretne fordítani a vezetés. Összességében azt lehet elmondani, hogy szigorúan felügyelt keretek között folytatódhatnak a reformok Kínában.


A MOL mai hivatalos bejelentése alapján újabb megegyezés született a vállalat és a thyssenkrupp csoport között a poliol értéklánc összes licencelemének átadásáról. Ezzel a MOL a teljes licencszerződést a kezében tartja, ami lehetővé teszi, hogy elkezdődjön a több mint egymilliárd eurós beruházás és 2021 és 2023 között új létesítménnyel bővüljön a cég petrolkémiai palettája. A propilén glikolokat, melyek egy új termékcsaládot képeznek a projekten belül, főként gyanták, testápolási-, és gyógyszer-adalékanyagok előállítására használják. A MOL a poliol kizárólagos termelője lesz a közép-kelet európai régióban. A hír összességében kedvező a MOL számára.


A mai napon oldalazásra számítunk mind a DAX, mind a BUX indexben.

5 év után ismét növekedhet az IBM

Ismét kisebb elmozdulásokat mutattak a tengerentúli piacok. A Dow 0,2%-kal, a S&P500 0,1%-kal került feljebb, míg a Nasdaq stagnált.


Egymást követő 22-dik negyedéve csökkenek az IBM bevételei, azonban a cég a negyedik negyedévre az árbevétel növekedésével számol, így véget vethet a régóta tartó rossz sorozatnak. A vállalat a harmadik negyedévre 19,15 milliárd dolláros árbevételt jelentett a várt 18,6 milliárddal szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit a vártnak megfelelő 3,3 dollár lett. A vállalat szerint a következő negyedévben 22 milliárd dollár körül alakulhat az árbevétel, ami 1% körüli növekedés lenne az előző év ugyanezen időszakához képest. A harmadik negyedévben a vállalat hardver és szoftver üzletága teljesített különösen jól, ami a jelenlegi negyedévben is támogathatja az eredmény bővülését. A pénzügyi igazgató szerint a vállalat bruttó marzsa 30-40 bázisponttal emelkedhet a következő évben, a jelenlegi 47,5%-os szintekről. A hírekre 5% feletti emelkedést mutatott az árfolyam piaczárást követően.


A vártnak megfelelően alakult az ipari termelés szeptemberben a tengerentúlon. Az augusztusi 0,7%-os havi visszaesést követően, ami jórészt a finomítói leállásoknak volt betudható, szeptemberben 0,3%-os bővülés volt látható. Ez április óta a legjobb adat, ami részben a hurrikánokat követő helyreállítási munkálatoknak volt köszönhető.


A philadelphia Fed elnöke, Patrick Harker szerint idén még egyszer emelhet kamatot a Fed. Harker szerint a relatíve magas részvényárak, és az egyéb más eszközökben is tapasztalható áremelkedés egy további érv az alapkamat fokozatos emelése mellett.

2050-re Kína lenne a világ vezető hatalma

Visszafogott mozgások jellemezték az ázsiai tőzsdét. A Hang Seng 0,2%-ot csökkent, a Nikkei és a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett.


Megkezdődött a kínai kommunista párt 5 évente esedékes kongresszusa. Xi Jinping, a Kínai Népköztársaság elnöke szerint 2050-re Kína a világ elsőszámú hatalmává válhat átvéve Amerika pozícióját. Piaci szempontból a legfontosabb üzenet az volt, hogy tovább folytatják a gazdasági nyitást és az állami cégek reformját. Egy modern gazdaságot hoznak létre, mely már nem csak az olcsó munkaerőre épül.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX mínuszos volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben