Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Félnek a tartósan alacsony inflációtól

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 12.   09:18

Erste kommentár Egyre több Fed döntéshozó fél a tartósan alacsonyan maradó inflációtól, derült ki a tegnap közzétett Fed jegyzőkönyvből. Ugyanakkor a hozamokból számított decemberi...

Erste kommentár

Egyre több Fed döntéshozó fél a tartósan alacsonyan maradó inflációtól, derült ki a tegnap közzétett Fed jegyzőkönyvből. Ugyanakkor a hozamokból számított decemberi kamatemelés valószínűsége nem változott jelentősen, továbbra is 76 százalék körül áll. Viszont a dollár tovább gyengült, s ezzel már a 20-30 napos mozgóátlagokat nyalta meg alulról. Remélhetőleg nem sikerül áttörni ezt a szintet. Az alacsonyabb inflációtól való félelem oka – azon túlmenően, hogy a személyi fogyasztások magindexe lokális mélypontra csökkent – az, hogy az erős munkaerőpiaci adatok ellenére a fogyasztói árnyomás limitált marad. Ez pedig annak köszönhető, hogy hosszú évek után az amerikai átlagember sokkal inkább megtakarító lett, mint költekező. Ez az a kockázati faktor, amelyet csak hosszabb idő alatt lehet felmérni, s ez okozza azt, hogy a hosszú távú alapkamat valószínűleg 3 és 4 százalék között fog maradni, míg régebben ez inkább 5 százalék körül fluktuált.


A Richter a mai napon újabb együttműködést jelentett be, amelynek alapján a Pharmanest új nőgyógyászati fájdalomcsillapító készítményét (SHAC, Short Acting Lidocaine) fogja értékesíteni Európában, Latin-Amerikában meg egyéb országokban. A Richter a pénzügyi kondíciókat nem csatolta, de annyit elmondott, hogy ennek kapcsán lesz mérföldkő kifizetése és royalty-t is fog fizetni, amely kétszámjegyű százalékos érték az értékesítésre vetítve. Annak ellenére, hogy kevés részlet ismert, a hír pozitív a cégre nézve, ugyanakkor komolyabb árfolyam reakcióra nem számítunk.


A ma napon a DAX oldalazhat, kicsit emelkedhet, s ez igaz a BUX index esetében is.

Egyre bizonytalanabbak a Fed tagjai a mérsékelt inflációs nyomás miatt

Pozitívan értékelte a részvénypiac a Fed tegnapi jegyzőkönyvét, és hosszabb oldalazást követően kisebb emelkedésnek indult a publikálást követően. A vezető indexek egységesen 0,2%-os pluszban zártak.


A Fed Nyíltpiaci Bizottságából továbbra is sokan úgy gondolják, hogy a feszes munkaerőpiac középtávon erősödő inflációs nyomást fog okozni, és hogy a jegybank 2%-os céljától elmaradó infláció részben csak egyszeri hatások eredménye. A mostani jegyzőkönyvben azonban az is szerepelt, hogy sokan aggódnak amiatt, hogy a mérsékelt inflációs nyomás akár tartósan is fennmaradhat. Ez pedig türelemre intheti a jegybankárokat a további kamatemelésekkel kapcsolatban. Számos jegybankár kifejezte aggodalmát afelől is, hogy a 2%-os céltól tartósan elmaradó fogyasztói áremelkedés az inflációs várakozások csökkenéséhez vezethet, ami pedig kritikus az infláció további alakulásának szempontjából. Ez egy lefele mutató kockázatot hordoz magában, amit azonban az a felfele mutató kockázat egyensúlyoz ki, hogy a gazdaság továbbra is a potenciális növekedése feletti ütemben nőhet. A jegyzőkönyv publikálását követően ugyan kisebb mértékben, de folytatta gyengülését a dollár az euróval szemben. A decemberi kamatemelés valószínűsége érdemben nem változott.


A mai napon a JPMorgan és a Citigroup piacnyitás előtti számaival javában megkezdődik a harmadik negyedéves amerikai gyorsjelentési szezon.

2/3-os többséget hozhat a japán választás

Optimista hangulat jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei és a Hang Seng egyaránt 0,4%-ot emelkedet, míg a Shanghai index 0,3%-ot csökkent.


A felmérések szerint az október 22-i előrehozott választásokon a Shinzo Abe által vezetett koalíció 2/3-os többséget is szerezhet, melyhez legalább 310 parlamenti helyet kell megszereznie a 465-ből. A különböző felmérések szerint 300-320 helyet szerezhet a koalíció. Az erős többség megszerzése segíthetne a tervezett adóemelés végrehajtásában és a megkezdett reformok folytatásában is.


A japán termelői árindex a várakozásoknak megfelelően 3,0% lett szeptemberben. Ez minimális emelkedést jelent az egy hónnappal korábbi 2,9%-os értékhez képest.

Határidős piacok

A Dow és az S&P mínuszban, a Nasdaq pluszban volt ma reggel. Az európai határidős piacok szintén a pozitív tartományban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben