Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Oszd meg és uralkodj!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 11.   08:58

Erste kommentár Megjött az esze a katalánoknak és végül mégsem mentek el a falig. A katalán elnök tegnap este nem jelentette ki egyoldalúan Katalónia függetlenségét. Helyette maradt a józan ész és a...

Erste kommentár

Megjött az esze a katalánoknak és végül mégsem mentek el a falig. A katalán elnök tegnap este nem jelentette ki egyoldalúan Katalónia függetlenségét. Helyette maradt a józan ész és a tárgyalásos megoldás Spanyolországgal, valamint a megfontolt haladás. Persze ennek része, hogy a spanyoloknak is engedni kell egy kicsit több autonómiát Katalóniának, esetleg az adók nagyobb részét is otthagyni. Ahogy az ókori rómaiak is mondták már „oszd meg és uralkodj”. A piacok szempontjából jó hír a nyugodt kimenetel, amire ma elsősorban a spanyol tőzsde, azon belül is a bankpapírok reagálhatnak pozitívan.


Tegnap délután a Richter amerikai partnere az Allergan bejelentette, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) befogadta az Esmya jóváhagyási kérelmét, ami egyelőre még nem a forgalomba hozatali engedély. Az ütemezés megfelel a várakozásoknak, az értékesítés várhatóan jövőre indulhat. Az Esmya amerikai potenciálja legalább akkora, sőt még nagyobb is, mint a cariprazine-é, így az, hogy minden a tervezett ütemben halad, pozitív hír.


Ma tovább folytatódhat a magyar piac oldalazása, miközben a DAX-nál azt lesz érdemes figyelni, hogy a 13.000 pontos szint ma visszatesztelésre kerül-e (ez tűnik valószínűbbnek), vagy a tegnapi csökkenéssel tényleg megindul egy korrekció, ami egyelőre a kisebb valószínűségű esemény.

Trump máris változtathat az adóreformon

Ugyan csak kisebb mértékben, de folytatták a menetelést tegnap a vezető amerikai indexek. A Dow 0,3%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal emelkedett.


A következő hetekben változásokat jelenthet be Donald Trump a nemrégiben publikált amerikai adóreform tervezetben, annak érdekében, hogy közös nevezőre hozza a republikánusokat az ügyben. Nemrégiben Bob Corker szenátorral veszett össze nyilvánosan, mivel ő nem lenne hajlandó olyan reformcsomagot megszavazni, ami akár 1 centtel is növeli az ország adósságát. Az Amerikai Adópolitikai Központ előzetes számításai szerint a jelenlegi tervezet a következő 10 évben 2.400 milliárd dollárral növelné az államadósságot, így van még mit csiszolni a reformokon. Jórészt e tényezők húzódnak meg amögött, hogy a dollár gyenge teljesítményt mutat a héten.


A mai napon magyar idő szerint 8 órakor publikálja a Fed a szeptemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, amiből újabb megerősítést kaphatunk afelől, hogy a mérsékelt inflációs nyomás ellenére folytatja a kamatemelési ciklust a jegybank.


Egy 15 milliárd dolláros kutatás és fejlesztési programmal tör utat a jövőbe az Alibaba, aminek keretében Kínában, az USA-ban, Oroszországban, Izraelben és Szingapúrban hoz létre kutatólaborokat, amik többek között a mesterséges intelligencia, a dolgok internete (IoT) vagy a pénzügyi technológiák területeit kutatják.

20 éves csúcson a Nikkei

Jó hangulatban telt az ázsiai kereskedés. A Nikkei és a Shanghai index is 0,2%-ot emelkedett, míg a Hang Seng index stagnált.


A Nikkei 1996 decembere óta nem látott csúcsra emelkedett és a szintén japán Topix index is 10 éves csúcsnak örülhetett. A kedvező nemzetközi hangulaton túl az október 22-i előrehozott választás is pozitívan hat a japán részvények megítélésére.


Az IMF Japán és Kína növekedési előrejelzéseit is felfelé módosította. Kína esetében idénre 6,8%-os, jövőre 6,5%-os növekedést várnak, mindkettő egy tized százalékponttal magasabb, mint a korábbi előrejelzés. Japánnál az idei előrejelzést 1,3%-ról 1,5%-ra, a jövő évit pedig 0,6%-ról 0,7%-ra emelték.


2004 után először tervez dollárkötvény kibocsátást Kína. A pénzügyminisztérium szerint 2 milliárd dollárnyi kötvényt terveznek kibocsátani, melynek mértéke csak jelképesnek nevezhető Kína esetében.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, a főbb indexek közül az S&P volt minimális mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben