Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Romániában duplázná részesedését az OTP

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 6.   09:00

Erste kommentár Csányi Sándor, az OTP első embere szeretné a bankcsoport romániai piaci részesedését 7-8% közé növelni a jelenlegi körülbelül 4%-ról. A román terjeszkedés...

Erste kommentár

Csányi Sándor, az OTP első embere szeretné a bankcsoport romániai piaci részesedését 7-8% közé növelni a jelenlegi körülbelül 4%-ról. A román terjeszkedés régóta napirenden van az OTP-nél, a közelmúltban is hajtottak végre akvizíciót az országban. A mostani növekedési terv érdekességét inkább az adja, hogy mivel nem látnak vonzó felvásárlási célpontot Romániában, így inkább az organikus növekedésre helyezhetik majd a hangsúlyt, melyben szintén jelentős rutinnal rendelkezik a bankcsoport.


A DAX index változatlanul a történelmi csúcs közelében tartózkodik, korrekció egyelőre nem indult meg, bár már emelkedni sem képes az index, így mindössze oldalazásra futja erejéből. Ma maradhat ez az oldalazó mozgás a német DAX indexnél, míg itthon a BUX mérsékelt emelkedéssel próbálkozhat.

Árat emel a Netflix

Tovább robogtak felfele a vezető tengerentúli indexek tegnap. Az S&P500 0,6%-ot, a Dow 0,5%-ot, míg a Nasdaq 0,8%-ot emelkedett.


Havi 10 dollárról 11 dollárra emelte legnépszerűbb előfizetői csomagjának árát a Netflix, míg prémium csomagjának havi díját 12 dollárról 14 dollárra módosította. A legolcsóbb csomag továbbra is havi 8 dollár marad. A vállalat csak a jelenlegi gazdasági évben 6 milliárd dollárt tervez költeni műsorokra, míg jövőre ezt 7 milliárd dollárra növelheti, így szüksége van a készpénzre. A múltban a felhasználók növekedési száma érzékenyen reagált az áremelésekre, így különösen érdemes lesz figyelni a soron következő negyedéves gyorsjelentéseket, hogy ezúttal is hasonló lesz-e a helyzet. A befektetők mindenesetre örültek a hírnek, ugyanis 5,4%-kal emelkedett az árfolyam a tegnapi kereskedésben, amivel új történelmi csúcsra ugrott.


Kicsivel a várt felett alakult az ipari rendelésállomány augusztusban az USA-ban. A mutató 1,2%-os havi növekedést mutatott a várt 1%-kal szemben, és az előző havi 3,3%-os visszaesést követően. Emellett a tartós cikkek rendelésállományának havi növekedési ütemét 1,7%-ról 2%-ra felfele korrigálták augusztusra.

Nem volt elég nagy a tömeg a makaói kaszinókban

Emelkedtek az ázsiai piacok a hét utolsó kereskedési napján. A Nikkei és a Hang Seng egyaránt 0,3%-ot emelkedett. A shanghai tőzsde továbbra is zárva tart, de hétfőn már ott is megindul a kereskedés.


A hongkongi tőzsdén nem kímélték a makaói kaszinókat, több cég is 5% körüli esést mutatott ma, miután a makaói statisztikai hivatal adatai szerint az aranyhétnek is nevezett egyhetes kínai nemzeti ünnep első négy napja alatt 5,1%-kal kevesebb kínai turista érkezett a félszigetre, mint egy évvel korábban.


A Világbank jelentése szerint a kínai árnyék bankrendszer továbbra is jelentős kockázatokat hordoz, sőt akár egy hitelkiváltságot is okozhat.

Határidős piacok

A Dow és az S&P mínuszban, míg a Nasdaq pluszban volt ma reggel. Az európai határidős indexek szintén a pozitív tartományban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben