Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A briteknél is jöhet a rezsicsökkentés

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. október 5.   10:30

Megviselte az olasz és spanyol bankokat az EKB terve Csökkenés jellemezte az európai börzéket tegnap. A DAX kivételt jelentett, 0,5%-ot emelkedett és napközben érintette a korábbi történelmi csúcsot is. A CAC40 0,1%-ot...

Megviselte az olasz és spanyol bankokat az EKB terve

Csökkenés jellemezte az európai börzéket tegnap. A DAX kivételt jelentett, 0,5%-ot emelkedett és napközben érintette a korábbi történelmi csúcsot is. A CAC40 0,1%-ot csökkent. Alulteljesítők voltak a mediterrán piacok, melyeket a bankok húztak le az új EKB szabályozási terv miatt. A FTSE MIB 1,5%-ot, az IBEX35 2,9%-ot csökkent.


Igaznak bizonyultak a Reuters értesülései az EKB azon tervéről, hogy 100%-os céltartalékolási rátát írnának elő majd a bankoknak. A konzultációs időszak december 8-ig tart. Tegnap elsősorban az olasz és a spanyol bankok kerültek eladói nyomás alá, mivel náluk az átlagnál alacsonyabb a céltartalékolás szintje.


Az eurózónás kiskereskedelmi forgalom augusztusban mindössze 1,2%-kal bővült év/év alapon, ami elmarad a 2,6%-os várakozástól.

Az EON képes lesz alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez

Theresa May tegnap bejelentette, hogy jövő héten benyújtja a még áprilisban, a választások előtt megígért, lakossági energiaárakat korlátozó törvényjavaslatát. Az előzetes hírek szerint 2018 áprilisától lépne életbe, és mintegy 2 százalékponttal csökkentené a hat nagy energiaszolgáltató profit marzsát az Egyesült Királyságban, mintegy 600 millió font eredménykiesést okozva a szektornak éves szinten. Piaci megfigyelők szerint az EON képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez (csökkenteni a költségeit 2 százalékponttal), ugyanis ez nagyjából az operatív eredmény marzs ebben a szegmensben, azaz változtatások nélkül eltűnne ez a profit. A ceteris paribus hatás becslésünk szerint a várt profit mintegy 10-20 százaléka. Ugyanakkor az alkalmazkodásnak köszönhetően a teljes hatás akár meg is szűnhet (leépítések). Mivel a hír várt volt, ezért meglepő a tegnapi negatív reakció. Az árfolyam a 20 napos mozgóátlagra esett, ahonnan folytatódhat az emelkedés.

A Siemens kiszállt az Osramból

A Siemens tegnap piaczárást követően gyorsított könyvépítés keretében 18,15 millió darab Osram részvényt értékesített, ami a teljes részvénymennyiség 17,4%-a. A tranzakciót követően a Siemens csak minimális Osram részvényt birtokol a 2019-ben lejáró már kibocsátott kötvény és warrantokhoz kötődően. A tranzakcióra 65,05 eurón került sor, ami 3%-os diszkontot jelent a tegnapi záró értékhez képest.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben