Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is szeretjük a régiót

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 4.   09:31

Erste kommentár A ma reggel megjelent negyedéves stratégiánkban továbbra is pozitívan látjuk a közép-kelet európai tőzsdék jövőbeli teljesítményét. Persze az egyes országok között nagy...

Erste kommentár

A ma reggel megjelent negyedéves stratégiánkban továbbra is pozitívan látjuk a közép-kelet európai tőzsdék jövőbeli teljesítményét. Persze az egyes országok között nagy különbségek vannak. Míg Lengyelországot (amely ráadásul a régióból elsőként egy év múlva bekerül egy fejlett piaci indexbe is) egyértelműen szeretjük, addig a cseh és a magyar piac tekintetében már jóval óvatosabb az optimizmusunk. Mindeközben Horvátországot továbbra is kerülnénk, míg Románia a spekulatív vételek hazája. Különben a régió gazdaságai idén 4 százalék, míg jövőre 3,5 százalék körül növekedhetnek. Talán ez magyarázza azt, hogy a régió MSCI indexe az elmúlt egy évben szinte pontosan az MSCI világindex teljesítményét tudta hozni, míg a teljes feltörekvő piaci index túlszárnyalta ezeket. Ugyanis a teljes feltörekvő piac GDP-je mintegy 0,4% százalékponttal meghaladja a közép-kelet európai régió növekedését. Mindeközben a hangulat és a beszerzési menedzser indexek is pozitív képet mutatnak. Mindez nagy valószínűséggel azon Goldilocks szituációnak köszönhető, hogy továbbra is alacsony infláció mellett zajlik egy kiegyensúlyozott/erős gazdasági fellendülés.


A mai napon a DAX index megközelítheti a 12.951 pontnál levő történelmi maximumot. Onnan viszont nagy valószínűséggel egy korrekció fog indulni, amely remélhetőleg átmeneti lesz. A BUX indexben oldalazásra, kis emelkedésre számítunk a mai napon.

Minden felhasználó érintett lehetett a Yahoo hackertámadásban

Tovább araszoltak a csúcsokon tegnap az amerikai indexek. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-kal, a Dow 0,4%-kal került feljebb.


Újonnan napvilágot látott adatok szerint a Yahoo mind a hárommilliárd felhasználói fiókja érintett volt a 2013-as hackertámadásban. Eddig „csupán” egymilliárd fiók feltöréséről volt szó, ami miatt egyébként a Verizon 350 millió dollárral alacsonyabb felvásárlási árat fizetett idén a cégért, mint ahogy azt azelőtt tervezte. Mivel a két cég abban egyezett meg, hogy közösen vállalják a felelősséget az adatlopásokért, ez a Verizonnak is komolyabb fejfájást okozhat.


Meglepően jó autóértékesítési adatok érkeztek szeptember hónapra az USA-ban, ami könnyen lehet, hogy a hurrikánok okozta pusztítást követő vásárlási láznak volt köszönhető. Az elemzők évesített alapon 17,15 milliós értékesítési adatot jósoltak, míg a tényadat 18,47 milliót mutatott. A General Motors amerikai értékesítései 11,9%-kal emelkedtek év/év alapon a várt 7,9%-kal szemben, a Fordé 8,9%-kal a várt 2,3%-kal szemben, míg a Fiat Chrysler értékesítései 9,7%-os visszaesést mutattak a várt 13%-os visszaeséssel szemben. A hírekre tovább vették a General Motors-t (+3%) és a Fordot (+2%), míg a Fiat Chrysler nem mutatott jelentős elmozdulást.


A Politico szerint Jerome Powell jelenlegi, és Kevin Warsh egykori Fed kormányzó lehetnek az éllovasok a Fed elnöki posztjáért folyó versenyben. A Bloomberg információi szerint Trump belső emberei között nem sok akad, aki Janet Yellent támogatná.

Tovább száguldanak a kínai bankok

Tovább emelkedtek az ázsiai piacok ma reggel. A Hang Seng 0,7%-ot emelkedett, a Nikkei stagnált, a shanghai tőzsde pedig továbbra is zárva tartott. Viszont az MSCI China index 0,4%-ot emelkedett és ezzel 2008-as csúcsra ért az árfolyam, miközben a hongkongi tőzsdeindex is már a 10 éves csúcsot közelíti.


Az emelkedést változatlanul a bankok és az ingatlanfejlesztő cégek húzzák, ugyanis mindkét szektor profitálhat a jegybank által tervezett tartalékráta csökkentésből a felpörgő hitelezésen keresztül.


A szeptemberi adatok alapján a szolgáltatóipari és a kompozit Nikkei beszerzési menedzser index is csökkent Japánban.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Tovább veszi saját részvényeit az Mtel

A Magyar Telekom 2017. október 2-án 185.000 darab saját részvényt vásárolt 483 forintos átlagáron. A társaság a tranzakciót követően 1.517.199 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben