Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyilkos versenyben nőnek a fapadosok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. október 3.   09:56

Nem kellett beavatkoznia az EKB-nak a spanyol bankoknál Jó hangulatban telt a hét és egyben a negyedév első kereskedési napja az európai piacokon. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,6%-ot, a FTSE 0,9%-ot emelkedett. Valószínűleg semmilyen...

Nem kellett beavatkoznia az EKB-nak a spanyol bankoknál

Jó hangulatban telt a hét és egyben a negyedév első kereskedési napja az európai piacokon. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,6%-ot, a FTSE 0,9%-ot emelkedett.


Valószínűleg semmilyen értelemben nem lehet hitelesnek és érvényesnek tekinteni a hétvégi katalán népszavazást, ugyanis a szavazatok összeszámlálásakor bebizonyosodott, hogy többször is lehetett szavazni. Ez pedig óriási árnyékot vet a hétvégi voksolásra és lényegében lehetetlenné teszi, hogy a katalán kormány érvényesítse elszakadási törekvéseit.


A függetlenségi népszavazást az EKB is érdeklődve figyelte, azonban mivel semmilyen szokatlan esemény (jelentős betétkivonás) nem történt a spanyol bankoknál, így nem avatkoztak közbe és nem kértek semmilyen különleges intézkedést sem a pénzügyi intézményektől.


A német újraegyesítés évfordulója miatt ma nincs kereskedés a német tőzsdén, ami visszavetheti az európai forgalmat is.

Tovább növelték kapacitáskihasználtságukat a fapadosok

A WizzAir és a Ryanair is tovább növelte kapacitáskihasználtságát szeptemberben. A WizzAir utasforgalma 26%-kal növekedett, miközben kihasználtsága 91,6%-ról 92,9%-ra javult. A Ryanair forgalma 10%-kal bővült, kapacitáskihasználtsága pedig már 97% a korábbi 95% helyett, igaz ennek növekedésében valószínűleg a tömeges járattörlések is közrejátszottak.

Újabb csőd az európai légitársaságoknál

Az Alitalia és az AirBerlin csődje után most a brit Monarch nem bírta a légitársaságok öldöklő versenyét. Az 5. legnagyobb brit légitársaság, mely 40 célállomásra repült és mintegy 3000 alkalmazottal rendelkezett, csődbe ment. A konszolidációs folyamat több fapados légitársaság számára is kedvező helyzetet teremthet. Speciális a Ryanair helyzete, melynek a jelenlegi helyzetben főleg a Monarch munkavállalói lehetnek érdekesek, hiszen a Ryanair komoly munkaerőhiánnyal küzd.

A Fiat eladná a Magneti Marellit

A Fiat Chrysler csoport megválna a Magneti Marelli márkától. Technikailag valószínűleg a Ferrari mintájára kezdetben egy kisebbségi részesedést vinnének tőzsdére. A Fiatnál már többször felmerült, hogy az egyes márkákat önállóan tőzsdére vigyék, ezzel értéket növelve a részvényesek számára. Az Alfa Romeo és a Maserati tőzsdére vitele is felmerült, azonban ez csak 2022 után lehetséges.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben