Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Közelednek a brit és az uniós álláspontok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. szeptember 28.   10:11

Kétéves átmeneti periódus jöhet Piaci megfigyelők szerint az EU enged az Egyesült Királyság azon kérésének, hogy legyen egy átmeneti periódus, mintegy két év, amíg a kereskedelem még a mostani szabályok szerint...

Kétéves átmeneti periódus jöhet

Piaci megfigyelők szerint az EU enged az Egyesült Királyság azon kérésének, hogy legyen egy átmeneti periódus, mintegy két év, amíg a kereskedelem még a mostani szabályok szerint zajlik. Cserébe maradnának a britek uniós befizetései is. Döntés erről az októberi EU találkozón születhet.


Az Európai Bizottság javasolja az országok közötti ÁFA elszámolás újbóli bevezetését, mert jelentős, mintegy 150 milliárd euró költségvetési bevétel kiesést okoz az EU országokban az,  hogy a vásárlók „ÁFÁ”-t optimalizálnak, amikor az alacsonyabb ÁFA-t alkalmazó országban veszik meg inkább a termékeket.

Megint hibázott a Ryanair

Annak ellenére, hogy Michael O’Leary vezérigazgató az előző héten azt ígérte, hogy nem fogja több járatát törölni a légitársaság, tegnap további 400 ezer foglalását törölte, a korábban bejelentett 315 ezer után. Az utasok félrevezetése miatt akár jogi eljárás is indulhat a vállalat ellen, amelynek első lépését a Brit Polgári Légiközlekedési Hatóság már meg is tette. A bejelentésben azt is közölte a vállalat, hogy már nem érdeklődik a csődbe jutott Alitalia légitársaság megvásárlása iránt. A hírekre 1,5%-os mínuszban nyitott ma reggel a részvény.

Közel 1 milliárd eurós büntetést fizethet a Volkswagen

880,5 millió euróra bírságolta az Európai Bizottság a Volkswagen csoporthoz tartozó Scania-t a már korábban kirobbant kartellezési botrány miatt. A vádak szerint a cég további 5 másik vállalattal együtt 14 éven keresztül egyeztette árait, illetve azt, hogy hogyan hárítsák át az új technológiák költségét a vásárlókra. A Scania jelenleg 375 millió eurónak megfelelő svéd koronányi tartalékot képezett a lehetséges büntetésre, ami a tegnap napvilágot látott büntetés nagyjából 40%-a. Amennyiben a képzett tartalék feletti összeget egy részvényre vetítjük, akkor a Volkswagen esetében részvényenkénti 1,7 eurót kapunk, ami nagyjából beleesik a napi mozgástartományba.

Jöhet a Praxair-Linde összeolvadás

A Praxair részvényesek megszavazták a Linde-vel való összeolvadást, amely 2018 második félévében következhet be.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben