Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Választott Németország

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 25.   08:41

Erste Kommentár Lezajlottak a német választások, s kis eltérésékkel, de a papírforma valósult meg. A kormányzó konzervatív- szociáldemokrata koalíció mind két tagjának...

Erste Kommentár

Lezajlottak a német választások, s kis eltérésékkel, de a papírforma valósult meg. A kormányzó konzervatív- szociáldemokrata koalíció mind két tagjának támogatottsága jelentősen csökkent, de még így is tudnának többségi kormányt alakítani. A CDU a nem hivatalos végeredmény szerint 33 az SPD pedig 20,5 százalékot ért el. Mind a két esetben 2005-óta a leggyengébb választási eredmény született. Ugyanakkor a szabaddemokraták újra bekerültek a parlamentbe, 10,7 százalékkal, míg a szélsőjobbos euró szkeptikus AfD 12,6 százalékot hozott, s ezzel 1945-óta először lesz ilyen jellegű párt a német parlamentben, amely több választónál „kiverte a biztosítékot”. Merkel még hisz a folytatódó nagykoalícióban, miközben az SPD arról beszél, hogy ellenzékbe kell most vonulniuk. Így a jelen pillanatban az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a CDU az FDP-vel és a Zöldekkel (8,9 százalék) fog koalíciót alkotni, s ezzel 347 helyre tesznek szert a parlamentben a kormányzáshoz szükséges 316-tal szemben.


A végeredmény hozta a papírformát, s így nem is számítunk piaci reakcióra ennek kapcsán. Ráadásul, egy nem várt SPD győzelem lett volna a pozitív meglepetés, amire viszont senki sem számított. Vagyis a szokásos mederben folyhat a kereskedés tovább a mai napon. Így valamiféle kis csökkenést várunk a DAX index esetében, míg a BUX valószínűleg oldalazni fog egy potenciális pozitív zárással.

Tovább szigorított Trump

Folytatódott pénteken az egy helyben toporgás a történelmi csúcsok közelében az amerikai piacokon. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-ot emelkedett, a Dow stagnált.


Órákkal azelőtt, hogy lejárt volna Donald Trump beutazást korlátozó elnöki rendelete, az elnök annak meghosszabbításáról, sőt kibővítéséről döntött. Ezúttal összesen 8 ország esik ennek hatály alá: Irán, Líbia, Szíria, Jemen és Szomália a korábbi blokkból, míg Csád, Észak-Korea és Venezuela kerültek újonnan fel a listára. Szudán egyúttal azonnali hatállyal kikerült az érintett országok köréből. Az, hogy az említett országokból pontosan kik is utazhatnak továbbra is az USA-ba, többnyire országonként eltérően lett meghatározva. Az új korlátozások október 18-án lépnek életbe.


Donald Trump továbbra is 15%-os társasági adókulcsot szeretne, azonban az ügyhöz közel álló források szerint az adminisztráció terveiben 20%-os adókulcs szerepel. A hivatalos bejelentés a tervezetről szerdán jöhet Donald Trumptól.


A vártnak megfelelően alakult a Markit szeptemberi előzetes feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe a tengerentúlon. Az index értéke 53 pont lett, ami stagnálást jelent a megelőző hónaphoz képest. A szolgáltatóipari index 55,8 pont lett felülmúlván az 55,1 pontos várakozást. Ez esetben szintén stagnálást láthattunk augusztushoz képest.

Eséssel indították a hetet az ázsiai indexek

Az ázsiai indexek többsége csökkenéssel indította a mai kereskedést. A Shanghai index 0,4%-ot, a Hang Seng 1%-ot csökkent, míg a Nikkei 0,2%-ot emelkedett.


Az előzetes szeptemberi adatok alapján a japán feldolgozóipari beszerzési menedzserindex 52,6 pontra emelkedett a korábbi 52,2 pontról.


Az S&P még csütörtökön Kína korábbi „AA-„ hitelminősítését „A+” minősítésre rontotta, stabil kilátások mellett.

Határidős piacok

Kis csökkenést mutatnak a határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben