Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcsok az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 18.   08:38

Erste kommentár Új csúcsra menetek az USA indexei. Mind a három járt olyan szinten a pénteki kereskedésben, mint ahol soha azelőtt. Mindezek ellenére továbbra sincs kirobbanó öröm a piacokon. A dollár sem tudott egyelőre...

Erste kommentár

Új csúcsra menetek az USA indexei. Mind a három járt olyan szinten a pénteki kereskedésben, mint ahol soha azelőtt. Mindezek ellenére továbbra sincs kirobbanó öröm a piacokon. A dollár sem tudott egyelőre meggyőző erőt mutatni. Az EURUSD kereszt továbbra is az emelkedő trendcsatornában van. Ez pedig nyilván hátráltatja pl. a DAX további emelkedését. Ráadásul azt gondoljuk, hogy a stabil további erősödés záloga az EURUSD kereszt fordulása. Mindeközben kissé szétvált az elemzők és a piac véleménye. Míg az utóbbi csak márciusra mutat kamatemelést, az elemzők decemberre várják azt. Vagyis van még tere a piacnak idomulni a várakozásokhoz, s akkor az euró-dollár keresztárfolyamban is bekövetkezhet a letörés.


Mindenesetre a mai napon jó hangulatra ébredtünk, ami azt sugallja, hogy a DAX emelkedni fog és elhagyja a 12.540 körüli enyhe ellenállás szintet, hogy a 12.680 körüli következő szint felé menjen. A BUX-ot a CECE index átsúlyozás miatt meghúzták a pénteki nap végén, ráadásul nagy forgalommal. Így jöhetne egy korrekció lefelé, amely amúgy technikailag is indokolt lenne, de az általános nemzetközi jó hangulatban ez a csökkenés inkább oldalazássá alakulhat.

Az ipari termelésre is rányomta a bélyegét a Harvey hurrikán

Kis emelkedést követően a Dow és az S&P500 is új történelmi csúcson zárt pénteken. Az S&P500 ezzel története során először lépte át a 2.500 pontos szintet. Az index 0,2%-kal került feljebb, míg a Dow és a Nasdaq 0,3%-ot erősödött.


A kiskereskedelmi adatokhoz hasonlóan az ipari termelésen is meglátszott már a Harvey hurrikán hatása augusztusban. Hó/hó alapon 0,9%-os visszaesést mutatott a pénteken közölt adat a várt 0,1%-os emelkedéssel szemben, míg a kapacitáskihasználtság 76,7%-ról 76,1%-ra csökkent. A Fed szerint a Harvey hatása 0,75%-os csökkenést okozott a mutatóban, amely hatások a szeptemberi adatokon is minden bizonnyal látszódni fognak. Öröm az ürömben, hogy a júliusi adatot 0,2 százalékponttal 0,4%-os havi növekedésre felfelé korrigálták.


Kicsivel a 95 pontos várakozás felett, 95,3 pont lett a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe szeptemberben az előzetes adatok szerint. Ez kisebb visszaesést jelent az előző havi 96,8 ponthoz képest, azonban továbbra is igen magas értéknek számít.


Békés megoldást keres Amerika az Észak-Koreával kialakult konfliktusban, jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter. Az USA csak abban az esetben folyamodna katonai erőhöz, ha a diplomáciai erőfeszítések kudarcot vallanának.

Csillapodnak a kedélyek a kínai ingatlanpiacon

Emelkedéssel zárták a kereskedést a vezető ázsiai indexek az észak-koreai feszültségek további enyhülését követően. A Nikkei 0,%-ot, a Hang Seng 1,1%-ot, a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett.


Tovább csillapodott a kínai ingatlanpiac augusztusban, miután a kormány által szorosan követett 70 városból csupán 46-ban nőtt az új lakások ára. Ilyen „alacsony” értékre legutoljára idén januárban volt példa, júliusban a mutató még 56 városban jelzett áremelkedést. 18 városban csökkentek az árak, míg 6 esetben stagnálás volt megfigyelhető.


Előrehozott választásokat írhat ki Shinzo Abe japán miniszterelnök, miután az észak-koreai konfliktus hónapok óta nem látott magasságokba repítette népszerűségét. Eközben az ellenzéket inkább belső konfliktusok jellemzik. A döntés szeptember 28-án születhet meg, amikor Abe visszatér amerikai útjáról.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Sofőr nélküli kamionokat tesztelt a Waberer’s

A Waberer’s és a Volvo sofőr nélküli kamionokat tesztelt pénteken az M1-es autópályán. Az 50 km-es út során az első kamiont vezette sofőr, a mögötte haladó másik kettőben csak biztonsági okokból ült ember. A Waberer’s kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy logisztikai központokban 4-5 éven belül már használható lesz a technológia, közúti forgalomban azonban csak jóval később jelenhet meg. A hír kedvező, de egyelőre nincs hatása az árazásra. Ugyanakkor jelzi a társaság elkötelezettségét az új technológiák iránt.


A Waberer’s 0,91%-os súllyal mától tagja a BUX indexnek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben