Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcson az S&P500

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 13.   08:39

Erste kommentár Tegnap megszületett az új csúcs az S&P500-ban és a BUX-ban is, miközben a Nasdaq, az eddigi vezető index nem ment új történelmi értékre. Ez pedig egyre inkább vezetőváltást sugall, ami új...

Erste kommentár

Tegnap megszületett az új csúcs az S&P500-ban és a BUX-ban is, miközben a Nasdaq, az eddigi vezető index nem ment új történelmi értékre. Ez pedig egyre inkább vezetőváltást sugall, ami új érát jelent. A technológiai szektor hitelmentes szektor, és nagyon érzékeny a gazdasági ciklus változásaira. Az S&P500 pedig egy a gazdaság széles rétegét érintő index. Vagyis a változás azt sugallja, hogy a gazdasági fellendülés a második szakaszába lép, lépett, amikor a pozitív hatások kezdenek szétterülni a gazdaság miden szereplőjére. Ha viszont prózaiak akarunk lenni, akkor a kisebb negatív meglepetést hozó Apple bemutató utáni részvényár csökkenés nyilván szerepet játszott a Nasdaq gyengébb teljesítményében.


Annak ellenére, hogy új csúcsokat láttunk tegnap, nincs kirobbanóan pozitív hangulat a tőzsdéken. Sőt az elmúlt napok emelkedéseit követően korrekciós napnak nézhetünk elébe. Azaz a DAX és a BUX esetében is csökkenésre számítunk.

A szokásosnál később juthatunk hozzá az új iPhone-hoz

Egységesen 0,3%-kal emelkedtek a vezető tengerentúli részvényindexek a tegnapi kereskedés során. Ezzel az S&P500 újabb történelmi csúcsot ért el.


Igaznak bizonyultak az előzetesen kiszivárgott hírek az Apple tegnapi termékbemutatója kapcsán, ezekhez képest nem is jelentett be számottevő újdonságot a vállalat. Az új iPhone X, amely már arcfelismerő szenzorral és OLED képernyővel rendelkezik, továbbá vezeték nélkül is tölthető lesz, november 3-tól 999 dolláros kezdőáron lesz elérhető a boltokban. Az új készülék általában már szeptember vége felé megvásárolható szokott lenni, így igaznak bizonyulhattak azok a pletykák, miszerint az OLED kijelző körüli fennakadások miatt csúszik a gyártás. Az Apple gazdasági éve szeptemberben zárul, így az új iPhone-ok már nem járulnak hozzá ebben az időszakban a profit növekedéséhez. Az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus már szeptember végén elérhető lesz. Az eseményt 1,4%-os mínuszban zárta a részvény, majd piaczárásra ebből 1%-ot ledolgozott.


Három demokrata szenátort hívott meg magához Donald Trump egy fehér házi ebédre, hogy megnyerje támogatásukat a készülő adóreformokhoz. Ha elkészül a javaslat, a demokraták támogatása is kulcsfontosságú lesz, ugyanis ha az adóreform nem lesz a költségvetés szempontjából semleges, a Szenátusban minimum 60 szavazatra lesz szükség. Jelenleg csupán 52 republikánus szenátor van a Szenátusban.

Tovább gyorsult a termelői árak növekedése Japánban

Vegyesen zárták a mai kereskedést a vezető ázsiai indexek. A Nikkei 0,5%-ot, a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,3%-ot veszített értékéből.


Év/év alapon 2,9%-kal emelkedtek a japán termelői árak augusztusban a várt 3%-os emelkedéssel szemben. Ezzel az előző havi 2,6%-os növekedési ütem tovább gyorsult, amivel folytatódik a 2016 közepe óta tartó emelkedő trend. Eközben az infláció továbbra is makacsul alacsony, nagyjából egy éve 0,5% körüli szinteken tartózkodik.


Üres fenyegetésekkel válaszolt Észak-Korea a szankciók szigorítására. A külügyminisztérium által kiadott közlemény szerint az ország helyes utat választott a nukleáris programjának felfuttatásával, amit a jövőben még gyorsabban tervez fejleszteni.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben