Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Két hónap hezitálás után 2 pontra a történelmi csúcstól

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 12.   08:27

Erste kommentár Hatalmasat emelkedtek tegnap az indexek azt követően, hogy Észak-Korea a hétvégén nem követett el semmilyen csalafintaságot, s úgy tűnik, hogy Irmát is sikerült jól kezelni. Sőt a nagyhatalmaknak is sikerült...

Erste kommentár

Hatalmasat emelkedtek tegnap az indexek azt követően, hogy Észak-Korea a hétvégén nem követett el semmilyen csalafintaságot, s úgy tűnik, hogy Irmát is sikerült jól kezelni. Sőt a nagyhatalmaknak is sikerült megegyezni az Észak-Koreát sújtó szankciókról. A diktatúra ezentúl csak évi 2 millió hordó finomított terméket kaphat az eddig évi 4,5 millió hordónyi finomított termék helyett, de továbbra is importálhatja az évi 4 millió hordó nyersolajat. Ez az oroszoknak is megfelelő megoldás. Mindeközben korlátozták az ország textilexportját is. Így léptek is meg nem is, de azért valószínűleg elég fájdalmas lehet majd az üzemanyag-hiány és a tovább zsugorodó keményvaluta bevétel.


Tegnap az S&P500 2 pontra zárt a történelmi csúcsától, s így történelmének legmagasabb záróárát hozta össze. Mindezt úgy, hogy valójában csak most indult el az emelkedő trendcsatorna alsó éléről. Ugyanakkor az eddig vezető Nasdaq kissé lemaradt, de neki sincs miért szégyenkeznie, hiszen 30 pontra (fél százalék) van a történelmi csúcsától, s itt is a trendcsatorna alsó éléről történt az elrugaszkodás. A Dow Jones a lemaradó index, itt még csak most alakul ki a vételi jelzés. Mindeközben a DAX már határait feszegeti, hiszen közelít a 12.540 és a 12.680 pont környéki ellenállásokhoz. Az utóbbi lehet erősebb ellenállás. Így a mai napon további emelkedést várunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Eljött az Apple nagy napja

Európai társaikhoz hasonlóan nagyobb emelkedéssel kezdték a hetet az amerikai részvényindexek is. A Dow 1,2%-ot, a Nasdaq és az S&P500 1,1%-ot emelkedett. Utóbbi index ezzel több mint egy hónapot követően ismét új történelmi csúcson zárt. Az emelkedést a biztosítók vezették azt követően, hogy az Irma hurrikán az előzetesen vártnál kisebb károkat okozott.


Magyar idő szerint ma este 7 órakor kezdődik az Apple rendezvénye, amelynek keretében felfedheti a jubileumi, 10-dik iPhone-t. Az új készülék az eddigi szivárogtatások alapján akár 1.000 dollárnál is többe kerülhet és az iPhone X nevet viselheti. Az eddigi ujjlenyomat olvasó helyett arcfelismerő szenzorral lehet ellátva, továbbá vezeték nélküli töltésre is képes lehet. Az új X modell mellett az iPhone 8-ról és az iPhone 8 Plus-ról is leránthatja a leplet a vállalat, amelyek tudásban valahol az iPhone 7 és az iPhone X között helyezkedhetnek el.


Fellebbezett a Google az Európai Bizottság 2,4 milliárd eurós bírsága ellen, amit a szabadpiaci verseny korlátozása miatt szabott ki az intézmény. A vádak szerint a Google a keresési eredmények között a saját szolgáltatásait előnyben részesítette a versenytársakéval szemben.

Az ENSZ rábólintott az újabb szankciókra

Kitartott a hét eleji jó hangulat az ázsiai tőzsdéken. A Nikkei 1,1%-kal, a Hang Seng 0,1%-kal, míg a Shanghai index 0,4%-kal emelkedett.


Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elfogadta az Észak-Korea elleni újabb szankciókat. Ezek alapján tiltólistára kerülnek a textiltermékek, ami az ország harmadik legfontosabb exportcikke. Emellett 2 millió hordóban maximálták a finomított olajtermékek éves importját. Az, hogy az USA-nak és Kínának sikerült egyezségre jutnia a szankciók ügyében, pozitív fejleményt jelent a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok szempontjából.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben