Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagyot esett Amerika

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 6.   08:47

Erste kommentár „Nagyot” esett Amerika. Félnek a hétvégi észak-koreai ünnepektől, illetve hogy újabb erőfitogtatás lesz, ami újabb ballisztikus rakéták kilövésével jár. Ezért elébe...

Erste kommentár

„Nagyot” esett Amerika. Félnek a hétvégi észak-koreai ünnepektől, illetve hogy újabb erőfitogtatás lesz, ami újabb ballisztikus rakéták kilövésével jár. Ezért elébe mentek a dolgoknak, hiszen jobb félni, mint megijedni. Ez különben az európai piacokon is látszott már kora délután, amikor az amerikai alapkezelők felkeltek, és megnyomták a gombot. Akkor ez csak ideig-óráig tartó eladási hullámot okozott a különböző indexekben, de az amerikai piacon a nap elején folyamatos volt az eladás. A nap végére enyhült a nyomás. Ha a technikai képre nézünk, akkor egyelőre szerencsére nem sérült a visszaérés az emelkedő trendbe. Ugyanakkor a piac továbbra is nehéz maradt, marad, s úgy tűnik, hogy ez még egy darabig így is maradhat. Különben a „nagy” esés 1 százalék körüli érték, amely normálisnak tekinthető.


A DAX és a BUX esetében is csökkenésre számítunk a mai napon. Az előbbi esetében napközben jöhet egy fordulat, míg a második esetben korrekciós fázisban van az index, így nem feltétlenül várunk napon belüli fordulatot.

Az infláció dönthet az idei kamatemelésről az USA-ban

Az Észak-Koreával kapcsolatos félelmek továbbra is rányomják bélyegüket a piaci hangulatra, miután a világ attól tart, hogy újabb rakétakísérleteket hajtanak végre a szombati nemzeti ünnepük alkalmából. A keddi kereskedési nap első felében folyamatos esés jellemezte az amerikai indexeket, majd ezt követően kisebb emelkedés következett. Az S&P500 0,76%-os, a Dow 1,07%-os, a Nasdaq pedig 0,93%-os mínuszban zárt.


Egyre inkább úgy tűnik, hogy az infláció alakulásától fog függeni a további kamatemelések sorsa a tengerentúlon. Lael Brainard Fed kormányzó ezt megerősítő tegnapi nyilatkozatát követően a dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan is hasonló véleményének adott hangot. Kaplan úgy fogalmazott, hogy kész lenne még egyszer emelni idén, azonban előbb kivárna, hogy miként alakul az infláció. A Fed mérlegének leépítése előtt nem lát akadályt a közeljövőben.


A legfrissebb meteorológiai előrejelzések azt valószínűsítik, hogy az immáron legmagasabb, 5-ös erősségű Irma hurrikán elérheti Floridát vasárnap. Ha ez valóban bekövetkezik, az ottani melegebb vizek miatt tovább erősödhet a jelenleg is akár 300 km/h-val tomboló szélvihar, ami jóval erősebb a Texas-ra lesújtó Harvey-nál. Tegnap Donald Trump emiatt katasztrófavédelmi intézkedéseket rendelt el a térségben. Az Irma hurrikán mögött egyébként egy újabb, egyelőre csak trópusi vihar képződött, amit José névre kereszteltek. Ez azonban egyelőre csupán 2-es erősségű és jelenleg nem valószínű, hogy érinteni fogja az Egyesült Államokat.


A várt 2,9%-os havi visszaeséssel szemben 6,8%-kal esett vissza a tartós cikkek rendelésállománya júliusban az előzetes adatok szerint. Az adat a repülőgép megrendelések miatt igen nagy volatilitást is képes felmutatni, amiről ezúttal is tanúbizonyságot kaptunk. A védelmi célú és repülőgép megrendelésektől tisztított mutató 1%-os növekedést mutatott, ami pozitív jel az amerikai ipar szempontjából.

Visszatért az észak-koreai aggodalom

Esést mutattak ma az ázsiai piacok. A Hang Seng 0,8%-ot, a Nikkei 0,1%-ot csökkent, míg a Shanghai index stagnált.


A befektetőket nyomasztja az észak-koreai mozgolódás, ami valószínűleg egy újabb rakétakísérletet készít elő. Szombaton lesz az észak-koreai állam alapításának évfordulója, mely alkalomból valószínűleg igyekszik majd katonai erejét megmutatni, vagyis az, hogy hétvégén újabb rakétakísérletet hajthatnak végre elméletileg nem szabadna, hogy meglepetésként érje a befektetőket.


Több kínai részvénynél is azután bontakozott ki komolyabb esés, hogy Trump szélesítené a kínai vállalatokkal szembeni szankciókat, mert azok gazdasági kapcsolatban állnak Észak-Koreával. Ez különösen néhány kínai bankot érinthetne fájdalmasan.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben