Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rövid volt a félelem

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 5.   08:30

Erste kommentár A geopolitikai feszültségek ellenére a piacok jól tartották magukat. A piaci szereplők ugyan félnek az észak-koreai diktátor potenciális lépéseitől, de alapvetően kicsi a valószínűsége a...

Erste kommentár

A geopolitikai feszültségek ellenére a piacok jól tartották magukat. A piaci szereplők ugyan félnek az észak-koreai diktátor potenciális lépéseitől, de alapvetően kicsi a valószínűsége a háborúnak. Így az indexek a kezdeti csökkenést követően magukhoz tértek. Például a DAX letesztelte a 200 napos mozgóátlagot, majd újra északnak fordult, és újra a kitörés határán van. A reggeli határidős indexek alapján az amerikai piacok is maradhatnak az emelkedő trendcsatornában.


Mindeközben a finomítói marzsok továbbra is magasan vannak, és a piac abban hisz, hogy a végtermék áremelkedés bőven kompenzálja a finomítókat, amelyek kénytelenek voltak leállítani a termelést és lassan térnek vissza a piacra a múlt heti sokk után. Így megvették a finomítók részvényeit az USA-ban. Viszont a pozitív hatás fokozottan igaz az olyan cégekre, amelyek nem álltak le. Ilyen a MOL is, amelyben viszont nem láttunk igazán komoly árfolyam reakciót.


A mai napon enyhe emelkedést várunk mind a DAX, mind a BUX index esetében. A BUX inkább a korrekciós fázis elején van, miközben a DAX – mint az előbb már írtuk – kitörni készül, a lefelé ékelődés felső élének áttörésével.

Drágábbá válhat az élet a Boeingnek

Drágábbá válhA Munka ünnepe miatt zárva tartottak tegnap az amerikai piacok, azonban ma ismét minden visszatér a régi kerékvágásba.


A többek között repülőgépekhez hajtóműveket gyártó United Technologies 23 milliárd dollárért felvásárolná a szintén repülőgépekhez elektronikus berendezéseket gyártó Rockwell Collins-t. Az esetleges felvásárlásról már augusztus elején felröppentek a hírek. Ezzel nőhet a vállalat alkuereje a két repülőgépgyártó óriás, a Boeinggel és az Airbus-szal szemben, ami mindenképpen kedvezőtlen lehet az utóbbiakra nézve. Egy részvényre vetítve 140 dolláros felvásárlási árat fizetne a United Technologies a Rockwell Collinsért, ami 7%-kal lenne a pénteki záróár felett.

A globális gazdaság miatt aggódik a kínai elnök

Ismét hamar túltették magukat az ázsiai piacok az észak-koreai rakétakísérleten. A tegnapi esést követően ma már emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,2%-ot, a Shanghai index szintén 0,2%-ot emelkedett. Kivételt képez a japán részvénypiac, mely ma újabb 0,7%-ot csökkent.


Dél-koreai újsághírek szerint Észak-Korea hamarosan újabb rakétakísérletet tervezhet. Hivatalos katonai források azonban nem erősítették meg ezt az értesülést.


Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,5%-on hagyta a jegybanki alapkamatot.


Xi Jinping kínai elnök szerint a globális gazdaság tekintetében a lefelé mutató kockázatok és a bizonytalanság is növekedett. Erről a BRICS országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) találkozóján beszélt. Beszédében hangsúlyozta a szabadkereskedelem fontosságát is.


Augusztusban a Caixin beszerzési menedzser index a szolgáltató szektorban is növekedést mutatott Kínában, hasonlóan a már pénteken publikált feldolgozóipari beszerzési menedzser indexhez. A szolgáltatóipari PMI 51,5 pontról 52,7 pontra emelkedett.


Az augusztusi japán Nikkei beszerzési menedzser index a szolgáltatóiparban enyhén csökkent, míg a kompozit index értéke minimálisan, 51,8 pontról 51,9 pontra emelkedett.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, míg az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben