Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Változik a piac

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 1.   08:36

Erste kommentár Tegnap is erőt mutatott a technológiai szektor. Így a Nasdaq szépen visszamászott az emelkedő trendcsatornába. Mivel a Nasdaq a vezető index, ez jó jelnek tekinthető. Ugyanakkor a DAX továbbra sem tud kitörni a lefelé...

Erste kommentár

Tegnap is erőt mutatott a technológiai szektor. Így a Nasdaq szépen visszamászott az emelkedő trendcsatornába. Mivel a Nasdaq a vezető index, ez jó jelnek tekinthető. Ugyanakkor a DAX továbbra sem tud kitörni a lefelé ékelődésből, sőt folyamatosan tesztelgeti a 11.940 pont környéki támaszt. Nyilván komolyabb változást akkor tud felmutatni, ha az EURUSD árfolyam áttöri a 20-30 napos mozgóátlagokat lefelé, s ezzel tényleges fordulatot mutat. A rubel is kezd magához térni, komoly emelkedést mutatott a forinttal szemben (rubel erősödés és forint gyengülés kombinációja). Ez pedig jó pl. a Richternek. Ami rossz az amerikaiaknak, az jó az európai finomítóknak, így a MOL-nak is. Az olaj ára relatíve nyomott, miközben a lezárt finomítók miatt a termékárak elszálltak. Így a finomítói árrések két éve nem látott magasságokba emelkedtek. Ez pedig jót tesz a MOL profitjának is. Ráadásul megjelent az Interactive Brokers a magyar és a lengyel piacon a több százezer ügyfelével. Ez plusz keresletet és többlet likviditást hozhat a magyar piacra. Kicsit jobban néz ki a magyar piac, a Nasdaq sokat javult, miközben egy komolyabb fordulós jel még várat magára a német indexben.


A mai napon szemünket az amerikai munkaerőpiaci és beszerzési menedzser indexekre vetjük. Ha ezek erősen alakulnának, az növelné a kamatemelés valószínűségét a közelebbi időpontokban, s azzal talán a dollár is magához térne. Az pedig pozitív lenne pl. a DAX indexre nézve is. Ma a BUX és a DAX index is emelkedhet.

Újabb csorba esett a Wells Fargo hírnevén

A Nasdaq-kal az élén tovább folytatták a menetélést tegnap az amerikai piacok. Az S&P500 0,6%-os, a Dow 0,3%-os, a Nasdaq pedig 1%-os pluszban zárt.


Egy külső vizsgálatot követően a Wells Fargo úgy nyilatkozott, hogy az eddigi 2,1 millióval szemben 3,5 millió fiktív számlát nyithattak a dolgozók mit sem sejtő ügyfelek részére, hogy ezáltal növeljék a saját bónuszukat. A mostani vizsgálat az elsővel szemben nem 2011-ig hanem 2009-ig visszamenően vizsgálódott, így az derült ki, hogy már régebb óta tarthatott az ügyeskedés a számlákkal. Az eredetileg kirobbant botrányt követően 190 millió dollárt fizetett a bank, ami a jelenleg 51 dolláros részvény esetében csupán részvényenként 4 centet jelentett, így inkább a hírnevén eső újabb csorba lesz az, ami igazán fájhat. Korábban a cég már jelezte, hogy kiterjeszti az eredeti vizsgálatot, így már lehetett számolni a mostani bejelentéssel. Emiatt egyelőre az árfolyamreakció is visszafogott volt.


A Harvey hurrikánra hivatkozva 6 milliárd dollárral szeretné megemelni az amerikai költségvetési plafont Donald Trump. Ez egyféle módja lenne annak, hogy kitolják a szeptember 30-i határidőt, amikor a költségvetés elérné a költekezési plafont.


Tovább tart a korrekció az amerikai lakáspiacon, ezúttal a függőben lévő lakásértékesítések száma múlta alul a várakozásokat. Az adattól 0,3%-os hó/hó alapú növekedést vártak, míg a tényadat 0,8%-os visszaesést mutatott.


Kicsivel a várt felett alakult a Chicagói beszerzési menedzser index augusztusban. Az 58,9 pont megegyezik az előző havi értékkel.


Ma egy órával amerikai piacnyitás előtt érkeznek a munkaerőpiaci adatok a tengerentúlról, ahol többek között a bérek alakulásáról szóló adatokat is érdemes lesz kiemelt figyelemmel kísérni.

Egy helyben toporog Ázsia

Minimális elmozdulások jellemezték az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,2%-ot emelkedett, míg a Hang Seng és a Shanghai index stagnált.


A japán jegybank már csak 300 milliárd jen értékű kötvényvásárlásra tartott aukciót. A hónapban már harmadik alkalommal csökkentették a mennyiséget, ami a jegybank hozamkontrolláló stratégiájával függ össze és abba az irányba mutat, hogy a japán jegybank nem tudja tartani kötvényvásárlási programjának méretét. A limitnél kevesebb kötvényt tudnak ténylegesen megvásárolni, ahogy ez már az elmúlt hónapokban is látszott.


A kínai Caixin feldolgozóipari beszerzési menedzser index 51,6 pontra, 6 havi csúcsra emelkedett augusztusban a várt 51,0 pont és a múlt havi 51,1 ponttal szemben. Az index értéka a feldolgozóipar gyors növekedését jelzi.


A végleges augusztusi feldolgozóipari japán Nikkei beszerzési menedzser index csak 52,2 pont lett a korábbi 52,8 pont helyett.


A második negyedévben a japán vállalatok profitja 22,6%-os év/év alapú növekedést mutatott, de még így is elmaradt az előző negyedévi 26,6%-os bővülési ütemtől.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, egyedül a FTSE100 mutatott minimális mínuszt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben