Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint felszisszentek a piacok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 29.   08:31

Erste kommentár Ismét az oroszlán bajszát rángatja Észak-Korea, miután Japán felett lőtt el egy ballisztikus rakétát, ami végül 1.200 kilométerre a japán szárazföldtől a Csendes-óceánba...

Erste kommentár

Ismét az oroszlán bajszát rángatja Észak-Korea, miután Japán felett lőtt el egy ballisztikus rakétát, ami végül 1.200 kilométerre a japán szárazföldtől a Csendes-óceánba csapódott. Shinzo Abe japán miniszterelnök az esetet követően 40 perces telefonbeszélgetést kezdeményezett Donald Trumppal, valamint Oroszországot és Kínát is cselekvésre sürgette. A piaci reakció ezúttal sem maradt el, az arany árfolyama idei csúcsára ugrott, míg az ázsiai tőzsdék közül leginkább a dél-koreai KOSPI-t ütötték meg. Érdekesség, hogy a kezdeti 1,5%-os esést az indexben ismét megvették a befektetők és gyakorlatilag a megelőző nap záróértékén zárt az index. Ez is mutatja azt, hogy Észak-Korea feltűnési viszketegségét egyelőre nem tekintik számottevő veszélynek a piacok.

Régiós bontásban továbbra is erős az amerikai ipar

Továbbra sincs határozott irány a tengerentúli piacokon, az S&P500 és a Dow stagnálással, míg a Nasdaq 0,3%-os emelkedéssel zárta a tegnapi kereskedést.


A vártnak megfelelően 17 pont lett a dallasi Fed feldolgozóipari indexe augusztusban, ezzel sok többi társához hasonlóan a válság óta látott csúcsa körül tartózkodik. Érdekesség, hogy eközben a Markit feldolgozóipari indexe az idei évben egy csökkenő trendet mutat, azonban még így is stabilan a bővülést jelentő 50-es szint felett tartózkodik.


Elárulta magát tegnap Donald Trump, ugyanis újságíróknak azt nyilatkozta, hogy szerinte úgy lehet a legjobb feltételekkel újratárgyalni az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA), hogy már elindította a hat hónapot igénybe vevő kilépési folyamatot az Egyezményből. Ebből arra lehet következtetni, hogy ha ez be is következik, az inkább csak blöff lesz az elnök részéről.

Újabb észak-korai rakétakísérlet rontotta el a hangulatot

Az éjszaka Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre, amely elrontotta a hangulatot a tőkepiacokon. A befektetők a kockázatkerülő eszközök felé mozdultak el, mint amilyen az arany vagy a japán jen. Ezzel együtt adták az ázsiai részvényeket. A Nikkei és a Hang Seng 0,4%-ot csökkent, a Shanghai index viszont 0,1%-ot emelkedett.


A mostani észak-koreai konfliktus súlyosságát tovább növelte, hogy a rakéta áthaladt Japán fölött is, mielőtt a szigetországtól 1200 kilométerre a Csendes-óceánba csapódott volna, de a japán légvédelem nem lépett közbe.


Júliusban 2,8%-on stagnált a japán munkanélküliségi ráta, ami megfelelt a várakozásoknak.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben