Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Javította az adósság osztályzat kilátásait az S&P

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 28.   08:43

Erste kommentár Elmaradtak a nagy bejelentések, mégis, vagy éppen ezért 1,19 fölé ugrott az EURUSD árfolyama. Draghi beszédének már eleve alacsony elvárásokkal futott neki a piac, viszont Janet Yellentől azért...

Erste kommentár

Elmaradtak a nagy bejelentések, mégis, vagy éppen ezért 1,19 fölé ugrott az EURUSD árfolyama. Draghi beszédének már eleve alacsony elvárásokkal futott neki a piac, viszont Janet Yellentől azért vártak némi támpontot a mérlegfőösszeg leépítéséről. Hiába, hiszen beszédében a pénzügyi rendszer szabályozására koncentrált és attól nem is nagyon tért el. Emiatt pedig a piac elbizonytalanodott, hogy a szeptemberi Fed ülést követően tudunk-e meg részleteket a tervezett mérleg leépítésről. A szabályozás terén nem lát nagy átalakítási lehetőségeket, szemben a Trump adminisztrációval, ami miatt főleg a nagy befektetési bankoknak lehet rossz a hangulata.


Az S&P hitelminősítő továbbra is tartotta Magyarország BBB- hitelminősítését, azonban a kilátásokat a korábbi stabilról pozitívra javította, ami pozitív meglepetés a várakozásokhoz képest. Ez ma generálhat némi keresletet a magyar eszközök iránt. Ráadásul a hangulat is inkább optimista, így a BUX index emelkedésére számítunk ma.

Elmaradt a tűzijáték Jackson Hole-ban

Elolvadt a kezdeti pluszok nagy része a tengerentúlon a pénteki kereskedés során. Az S&P500 0,2%-kal, a Dow 0,1%-kal került feljebb, míg a Nasdaq 0,1%-ot veszített értékéből.


Nem adott újabb iránymutatást Janet Yellen pénteki Jackson Hole-i beszédében az amerikai kamatpályával és a Fed mérlegfőösszegének leépítésével kapcsolatban. Yellen szigorúan ragaszkodott a pénzügyi stabilitás témájához és a 2008-as válság után hozott szabályozások mellett állt ki. Hallgatólagosan elítélte a 2010-es Dodd-Frank törvény teljes eltörlését, azonban szerinte a Fed készen áll arra, hogy a szükséges mértékben lazítson a pénzügyi szabályozáson az USA-ban.


Eközben a clevelandi Fed elnökasszonya, Loretta Mester megerősítette azon nézetét, miszerint a Fed-nek folytatnia kell a fokozatos kamatemelést. Szerinte a jegybanknak egy kicsivel előrébb kell járnia, mint azt a jelenlegi gazdasági állapot indokolja, és a mostani kamatemelésekkel a gazdaság esetleges túlhevülését lehetne megakadályozni.


A következő heteket az adóreform körüli kampánnyal töltheti Donald Trump, miközben a republikánusok kidolgozhatják a tervezet részleteit. Gary Cohn, Trump fő gazdasági tanácsadója szerint még 2017-ben elkészülhet az adóreform pontos terve, amit a Kongresszus mindkét háza el is fogadhat, szintén még az idei évben.

Folytatja laza politikáját a japán jegybank

Emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat a hét első napján. A Shanghai index 1,1%-ot, a Hang Seng 0,4%-ot emelkedett. Kivételt jelentett a japán Nikkei, ami viszont stagnált. A Hang Seng 2015 májusa óta nem látott csúcsra emelkedett a kedvező gyorsjelentéseknek köszönhetően.


Kuroda, a japán jegybank elnöke szerint továbbra is fenn kell tartani a laza monetáris politikát. A jelenlegi 4%-os GDP növekedés szerinte nem fenntartható, ráadásul továbbra is távol állnak az inflációs cél elérésétől, ami a laza politika fenntartását indokolja. Az eszköztárral kapcsolatban azt mondta, hogy a hozamgörbe kontrolláló stratégiájuk lehetővé teszi, hogy kevesebb japán állampapírt vásároljanak.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben