Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Fontos technikai szinteken

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 24.   08:51

Erste Kommentár Izgalmas dolgok történnek az indexek szintjén, miközben – valljuk meg – a nyári nihilt éljük. Ez még akkor is igaz, ha Trump elnök néha bizonyos kijelentésekkel borzolja a kedélyeket. Holnap...

Erste Kommentár

Izgalmas dolgok történnek az indexek szintjén, miközben – valljuk meg – a nyári nihilt éljük. Ez még akkor is igaz, ha Trump elnök néha bizonyos kijelentésekkel borzolja a kedélyeket. Holnap délután az EKB és a Fed elnökére lesz érdemes figyelni. Előbbi este 7-kor, a másikuk délután négykor okozhat izgalmakat az eszközvásárlási programokhoz kapcsolódó esetleges mondataikkal a Jackson Hole-i jegybankár konferencián.


Visszatérve a technikai képhez. A DAX éppen azzal küzd, hogy kitörjön a a lefelé mutató ékelődésből, miközben a Nasdaq, egy letörés után visszatesztelte az emelkedő trendcsatorna alsó élét. Ha visszamegy a csatornába, akkor akár egy hosszabbtávú emelkedési hullám is kialakulhat. Ellenkező esetben inkább egy esési hullám alakulna ki. Vagyis a technológiai index, amely eddig a piaci emelkedés vezetője volt határmezsgyén mozog. Ha a fundamentumokra nézünk, a piac árazása nem olcsó, de nem is extrán túlárazott, miközben a gazdasági ciklus elején vagyunk. Azaz ilyenkor megengedett egy kis túlárazás, a ciklus fázisának megfelelően. A gyorsjelentési szezon alapvetően jól alakult. Mindezt összevéve inkább a felfelé történő, s így egy kitartóbb emelkedési hullámra számítunk. Azaz a szintek nagyobb valószínűséggel kerülnek fölfelé áttörésre. Ugyanakkor a mai napon oldalazásra számítunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Zöld utat kapott az Amazon

Kitartottak a kezdeti mínuszok tegnap az amerikai kereskedésben, az S&P500 0,35%-ot, a Dow 0,4%-ot, a Nasdaq 0,3%-ot esett.


Mélyrehatóbb vizsgálat kezdeményezése nélkül jóváhagyta a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság az Amazon 13,7 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a Whole Foods Market-re. A bizottság azzal indokolta döntését, hogy a két cég nem közvetlen versenytársa egymásnak, és a Whole Foods felvásárlásával együtt is rengeteg más opciója marad a fogyasztóknak az élelmiszerpiacon.


Egy ponttal elmaradt a várakozástól és csupán 52,5 pont lett a Markit előzetes augusztusi feldolgozóipari indexe az USA-ban. Az előző havi 53,3 pontos adat egy több hónapja tartó visszaesést szakított meg, azonban most úgy tűnik, hogy a gyors felpattanás elmarad. A szolgáltatóipari index sokkal optimistább képet mutatott, ami 56,9 pont lett a várt 55 és az előző havi 54,7 ponttal szemben.


Újabb a várttól elmaradó lakáspiaci adat érkezett az USA-ból. Júliusban hó/hó alapon 9,4%-kal esett vissza az újlakás értékesítések száma a várt stagnálással szemben, ami hasonló visszaesést jelent, mint amit a használtlakások esetében láthattunk a hónapban.


Robert Kaplan, a Fed dallasi elnöke szerint a technológiai innovációk tehetők felelőssé azért, hogy a feszes munkaerőpiac ellenére sincs jelentősebb inflációs nyomás a tengerentúlon. Véleménye szerint, amíg továbbra is mérsékelt az inflációs nyomás az USA-ban érdemes kivárni a további kamatemelésekkel.

Új csúcstelefont küld harcba a Samsung

A Nikkei 0,4%-ot, a Shanghai index 0,1%-ot csökkent, míg a tegnapi tájfun miatt zárva tartó hongkongi részvénypiacon a Hang Seng 0,6%-ot emelkedett.


A hongkongi tőzsde év eleje óta már 25%-ot emelkedett és mostanra egyre többen számítanak csökkenésre, így a derivatív piacon megnövekedett az esésre spekuláló nyitott pozíciók száma, ami arányát tekintve 10 éves csúcsra emelkedett.


A Samsung bemutatta új csúcskészülékét a Galaxy Note 8-at. Ennek kéne feledtetni az elődtípus botrányait, melyet tűzveszély miatt kénytelen volt visszahívni a Samsung. A most bemutatott telefon műszakilag az S8 alapjaira épül, azonban nagyobb kijelzőt, 6 GB memóriát, valamint hátoldali dual kamerát kapott a készülék. A készülék alapára az amerikai szolgáltatóknál az 1000 dollárt fogja súrolni, míg itthon minden bizonnyal 300 ezer forint fölötti árcédulát láthatunk a telefonokon. Az Apple is hamarosan bemutatja új iPhoneját, így erős verseny várható a csúcskészülékek piacán.


 

Határidős piacok

A mai nap az amerikai piacok negatív, az európai piacok pozitív tartományban vannak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben