Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tegnap kisebb pozitív meglepetés érte a piacokat

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. augusztus 17.   09:10

Lehet mégsem érdemes Draghira várni? A geopolitikai kockázatok megítélésnek enyhülése pozitívan hatott az európai részvénypiacokra. A DAX, a CAC40 és a FTSE100 is 0,7%-os emelkedést tudott felmutatni. Tegnap...

Lehet mégsem érdemes Draghira várni?

A geopolitikai kockázatok megítélésnek enyhülése pozitívan hatott az európai részvénypiacokra. A DAX, a CAC40 és a FTSE100 is 0,7%-os emelkedést tudott felmutatni.


Tegnap kisebb pozitív meglepetésként érte a piacokat, hogy az euro zóna GDP növekedési üteme a második negyedévben évesített 2,2%-ra gyorsult a várt 2,1% helyett. Az infláció alakulása mellett a GDP növekedés a másik olyan tényező, melyet az EKB kiemelten figyel a monetáris politika átalakításakor.


A mai nap legfontosabb piacbefolyásoló eseménye az EKB legutóbbi kamatdöntő ülésének a jegyzőkönyve lehet majd. Elsősorban az eszközvásárlás visszafogásával kapcsolatos utalásokat lesz érdemes figyelni, de az is kiderülhet belőle, hogy a jegybankárok hogyan vélekednek a jelenlegi reflációs folyamatokról. Miközben a Reuters úgy értesült, hogy nem csak ma, de még Mario Draghi Jackson-Hole-i beszédjénél sem érdemes új üzenetekre számítani.


A Brexitet követően is szabadon lehetne Nagy-Britanniában munkát vállalni, azonban a tervek szerint egy mennyiségi kvótával szeretnék szabályozni az EU-s állampolgárok bevándorlását.


A brit bérek júniusban 2,1%-kal emelkedtek, felülmúlva a piaci 1,8-1,9%-os várakozását. A kedvező hangulat mellett ez is hozzájárult a szigetország részvénypiacának emelkedéséhez.


Ma érkeznek végleges júliusi eurozónás inflációs adatok is. Az év/év mutatókban nem várható változás.

A Fiat is önvezető autót akar

A Fiat Chrysler Automotives is belevág az önvezető autó fejlesztésébe. Igaz ezt nem egyedül, hanem a BMW-vel és az Intellel együttműködve teszi meg. A koalíció célja, hogy 2021-re önvezető autót állítsanak elő. A hírnek nincs árfolyam befolyásoló hatása.

A német gazdasági minisztérium cáfolta a Ryanairt

A német gazdasági minisztérium cáfolta a Ryanair azon kijelentését, hogy az AirBerlin csődje egy taktikai húzás lenne, melynek célja, hogy a másik német légitársaság, a Lufthansa juthasson olcsón hozzá az Air Berlin eszközeihez. A hírnek nincs hatása, bár az Air Berlin csődjéből tényleg a Lufthansa és az Easy Jet kerülhet ki nyertesen.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben