Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mozgóátlagon a DAX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 16.   08:35

Erste kommentár Tegnap jó makrogazdasági adatok láttak napvilágot az USA-ban. A kiskereskedelmi forgalom bővülése meghaladta a várakozásokat, de a szenzáció a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index nagy...

Erste kommentár

Tegnap jó makrogazdasági adatok láttak napvilágot az USA-ban. A kiskereskedelmi forgalom bővülése meghaladta a várakozásokat, de a szenzáció a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index nagy ugrása volt. 2014 óta nem látott szintre, 15 ponttal 25 pontra ugrott a mutató. Ez is segítette a dollár erősödését, így az EUERUSD a 20 napos mozgóátlag alá esett. Erre nem volt példa 2 hónapja, de akkor a szint megfogta a mozgást. Így kíváncsian figyeljük az elkövetkező időszak fejleményeit. Nevezetesen arra vagyunk kíváncsiak, hogy át tudja-e törni az árfolyam azt a technikai szintet. Ebben persze, mint katalizátor szerepet játszhat a ma megjelenő Fed jegyzőkönyv a július 25-26-i ülésről. Ebből pedig esetleg megtudhatunk valamit a mennyiségi lazítás kivezetéséről.


Mindenesetre a szituáció azért is érdekes, mert a DAX index is a 20 napos mozgóátlagra érkezett, amelyről a tegnapi kereskedésben első körben lefordult, de akár egy sikeres támadás és áttörés is kialakulhat a közeljövőben. A kettő pedig összefügg. Az erősödő euró gyilkolja a DAX indexet, míg vica versa pozitív hatást láthatunk általában. Ez igaz a forintra is, de fordítva. Erősödő dollárra gyengülő forintot kéne látnunk.


Ma erősödő DAX-ra és enyhén emelkedő BUX indexre számítunk.

Jól sikerült az Amazon kötvénykibocsátása

Minimális elmozdulással zárták a keddet a vezető amerikai indexek. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-ot veszített értékéből, a Dow stagnált.


16 milliárd dollár értékben kötvényeket bocsátott ki tegnap az Amazon, hogy fedezze a Whole Foods Market közel 14 milliárd dolláros akvizícióját. 3,5 milliárd dollárnyi 10 éves kötvény csupán 0,9 százalékponttal az amerikai 10 éves hozam felett ment el, míg vállalat eredetileg egy 1,1 százalékpontos hozamprémiumot célzott meg. A kibocsátáshoz közel álló források szerint a cég által kibocsátott mind a hat lejárat esetében hasonló tendencia volt megfigyelhető. A legrövidebb lejárat 3 év, míg a leghosszabb 40 év volt.


Stanley Fischer Fed alelnök szerint „veszélyes és rendkívül szűklátókörű” lenne 10 évvel a gazdasági válság után enyhíteni a nagy amerikai bankok szabályozásán az USA-ban. A kisebb bankok esetében azonban támogatná a deregulációt.

Ismét Kína eladósodottsága miatt aggódik az IMF

Vegyes teljesítményt nyújtottak az ázsiai indexek. A Shanghai 0,3%-ot csökkent, a Nikkei stagnált, a Hang Seng index viszont 0,6%-ot emelkedett.


Az IMF friss prognózisa szerint 2018 és 2020 között átlagosan 6,4% lehet a kínai GDP növekedési üteme a korábbi 6%-os előrejelzés helyett. Az IMF szakértői ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki a vállalati szektor magas és még tovább növekvő eladósodottsága miatt.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben