Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kedvező kockázatú környezet

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 8.   08:30

Erste kommentár A válság során a politikusok arra törekedtek, hogy amennyire csak lehet, csökkentsék a megnövekedett kockázatokat. Ez néha sikerült, néha nem. Persze ha beindul a gazdaság és a szereplők egy...

Erste kommentár

A válság során a politikusok arra törekedtek, hogy amennyire csak lehet, csökkentsék a megnövekedett kockázatokat. Ez néha sikerült, néha nem. Persze ha beindul a gazdaság és a szereplők egy irányba néznek, akkor szerencsére már kicsit nehezebb szignifikánsan növelni a kockázatból adódó prémiumot. Trumpnak rendszeresen sikerül ezt megtennie, de a gazdasági folyamatok szerencsére sok esetben ignorálják ezt. Most például az Anthem nevű biztosító hagy fel Nevadában az Obamacare biztosítással a megnövekedett kockázatok miatt. Habár tudjuk, hogy a kockázat az üzlet sajátossága, de azért minden befektető fél a kockázattól, mint ördög a tömjéntől. A piacok egyelőre még nem értek abba az állapotba, hogy nagyon féljenek, vagy azt is gondolhatjuk, hogy az elmúlt években annyi ok volt a félelemre, hogy már immunissá váltak. Egy szó mint száz, a politikai turbulenciákra és hasonló nem várt negatív eseményekre kevésbé érzékenyek most mint korábban. Ez pedig azt jelenti, hogy a piaci klíma jónak mondható. Ráadásul a profitbővülés is jól alakult az elmúlt gyorsjelentési szezonban (habár még nincs vége), a DAX és az S&P500 cégek is cirka 10 százalékkal tudták növelni eredményüket.


A mai napon oldalazást, kis emelkedést várunk a BUX index esetében, míg a DAX a kezdeti gyengélkedést követően valamiféle erősödést mutathat.

Ismét forrást von be a Tesla

Újabb kis emelkedésen vannak túl a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,16%-ot, a Dow 0,12%-ot, a Nasdaq pedig 0,51%-ot emelkedett.


Története során először spekulatív besorolású kötvényeket bocsát ki a Tesla. Ezúttal 1,5 milliárd dollárnyi friss finanszírozást szeretne bevonni a vállalat, ami az új Model 3 gyártásához szükséges.


Tovább csökken a verseny az Obamacare egészségbiztosítási piacán az USA-ban. Ezúttal az Anthem hagyja ott Nevada állam piacát. A vállalat azzal indokolta döntését, hogy az egészségbiztosítási törvény körüli politikai bizonytalanság miatt nem akar túl nagy kockázatot vállalni.

Lassult a kínai külkereskedelem növekedése

Hullámzó teljesítményt nyújtottak az ázsiai indexek. A Hang Seng 0,4%-ot emelkedett, a Shanghai index stagnált, a Nikkei viszont 0,3%-ot csökkent.


A várt 18,1 milliárd dollár helyett 23,9 milliárd dollárral bővült a kínai devizatartalék, ami a pénzügyi rendszer és tőke stabilitást mutatja.


Csalódást keltő lett viszont a kínai export és import alakulása. Az import a várt 18% helyett mindössze 11%-kal bővült év/év alapon, míg az export 11,0% helyett csak 7,2%-kal tudott növekedni júliusban. Mindkettő visszaesést jelent az előző hónaphoz képest. A külkereskedelmi többlet viszont még nagyobbra nőtt és már 46,7 milliárd dollárt ért el.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott ma reggel a határidős piacokon.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben