Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erősebb versenytársat kap az MTel

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 24.   08:25

Erste kommentár Pénteken jelentették be, hogy a Digi megveszi az Invitel lakossági és kisvállalati üzletágát 43 milliárd forintért. Ezzel a Digi ügyfélszáma 400 ezer új előfizetővel, mintegy...

Erste kommentár

Pénteken jelentették be, hogy a Digi megveszi az Invitel lakossági és kisvállalati üzletágát 43 milliárd forintért. Ezzel a Digi ügyfélszáma 400 ezer új előfizetővel, mintegy másfélszeresére bővül. Ezzel még erősebbé válik az MTel egyik legjelentősebb versenytársa, ami nem túl jó hír az MTel számára. Árfolyamhatásra ugyanakkor jelenleg nem számítunk, ugyanis azon kívül, hogy terjeszkedni akar, a részletek nem világosak. Továbbra is kéréses, hogy erősödik-e az árverseny avagy sem. Mindenesetre a tranzakció a jövő év elején zárulhat, így a jövő év első felében válhat világossá, hogy a verseny a „szépségről” (szolgáltatások) vagy az árról fog szólni. Az utóbbi valószínűleg kellemetlenebb lenne a többi piaci szereplő és a Digi számára is, lévén, hogy immár ő is tőzsdei cég.


Pénteken a kartellezési és török hírekre jól megütötték a DAX indexet, amelyre így az jelentős zuhanást követően megérkezett a 12.091 és 12.289 közötti tartományba, amely egy rés, s ilyen szempontból ellenállásként kellene, hogy viselkedjen (még akkor is, ha ún. „nem igaz rés”). Egyelőre nehéz a kartellezési ügy végkimentelét látni, de nem lepődnénk meg, ha nagyobb lenne a pánikból adódó leértékelődési hatás, mint a valós gazdasági hatás. A várható büntetés (pl. a kamiongyártókra kiszabott mintegy 3 milliárd eurós büntetés alapján) akár a néhány 10 milliárd eurót is elérheti, hiszen itt sokkal nagyobb volumenről és hosszabb időszakról van szó (kb. kétszer akkora időszak). Mindenesetre a pénteki zuhanást követően egy kis megnyugvásra számítunk, amely kis csökkenésben csapódhat le a DAX indexben, míg a BUX oldalazhat a mai napon.

Ellentmondásban a piac és az elemzők az amerikai kamatemelés kapcsán

Minimális csökkenést mutattak pénteken az amerikai részvényindexek. A Dow 0,15%-ot csökkent, míg az S&P és a Nasdaq is 0,1%-nál kisebb mértékben csökkent csak.


A Bloomberg felmérése szerint az elemzők is elkezdtek aggódni az amerikai infláció trendje miatt és egyre gyakrabban hangoztatják a lefelé mutató kockázatokat. Ezzel együtt arra számítanak, hogy szeptemberben bejelentik a mérlegfőösszeg leépítésének kezdetét és, hogy decemberben ismét kamatot emel, a Fed. Ugyanakkor utóbbit a határidős kamatügyletek jelenleg nem árazzák.


A Fehér Ház jelzése szerint Donald Trump hamarosan aláírhatja az Oroszországgal szembeni szankciókat. Ez egyébként Iránnal és Észak-Koreával kapcsolatos gazdasági szankciókat is tartalmazni fog.


Lemondott Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője. Döntését azzal indokolta, hogy nem ért egyet Donald Trumppal és nem támogatja az új kommunikációs igazgató kinevezetését.


Ma délután amerikai piacnyitás előtt jelenik meg a Hasbro és a Halliburton eredménye, este zárás után pedig az Alpahbet (korábbi nevén Google) teszi közzé negyedéves számait.

Ismét likviditást pumpált a kínai jegybank

Vegyesen indult a hét Ázsiában. A Nikkei 0,6%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,5%-ot, a Shanghai index pedig 0,4%-ot emelkedett.


Ismét likviditást pumpált a kínai jegybank a pénzügyi rendszerbe, hogy a bankközi kamatokat lejjebb szorítsa. Adózási és osztalékfizetési okok miatt növekedett meg átmenetileg a likviditásigény, amit igyekszik a jegybank kiszolgálni.


A hongkongi tőzsde egyeztetéseket kezdeményezett a piaci szereplőkkel a nyitást megelőző aukciós szakasz átalakításáról. A mostani rendszert, ami a nyitás előtti 30 perces aukciós szakaszt két részre bontja, még 2002-ben vezették be.


Az előzetes júliusi japán PMI értéke a várt 52,4 pont helyett 52,2 pont lett csak.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX szintén mínuszos volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben