Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Füstölt, de nem lángolt az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. július 21.   08:31

Vegyes üzeneteket közvetített az EKB Az európai piacok tegnap reggeli optimizmusát elrontotta az EKB és az erősödő euró. Így zárásra csökkenést mutattak az európai indexek. A DAX 0,04%-ot, a CAC40 0,32%-ot csökkent....

Vegyes üzeneteket közvetített az EKB

Az európai piacok tegnap reggeli optimizmusát elrontotta az EKB és az erősödő euró. Így zárásra csökkenést mutattak az európai indexek. A DAX 0,04%-ot, a CAC40 0,32%-ot csökkent. Egyedüli kivételt a FTSE100 jelentett, mely 0,77%-ot tudott emelkedni.


Az EKB a várakozásoknak megfelelően tartotta a monetáris kondíciókat és az eszközvásárlási program havi 60 milliárd dolláros összegében sem történt változtatás.


Vegyes üzeneteket közvetített tegnap az EKB a piaci szereplők felé. A kamatdöntéssel egy időben már megjelent, hogy az „easing bias” marad, vagyis a jegybank továbbra is hangsúlyozza, hogy szükség esetén mind időben, mind pedig mennyiségben hajlandó tovább bővíteni az eszközvásárlási programot. Ezzel szemben Draghi beszéde inkább a kedvező növekedést hangsúlyozta és, hogy kiegyensúlyozott kockázatokat lát. Az infláció tekintetében pedig nagy volatilitás mellett a mostani érték fennmaradására számít. Összességében továbbra is a refláció üzenetét közvetítette, vagyis élénkülő növekedés, visszatérő, de még alacsony inflációval karöltve. Az eszközvásárlási program kérdését ősszel fogják tárgyalni, de konkrét időpontot nem határoztak meg, a szeptember és december közötti időszak lehetősége merül fel. A következő fontos Draghi beszéd az augusztus 24-26 között tartott jegybanki konferencián hangozhat el Jackson Hole-ban.


A YouGov felmérése szerint a brit vállalatok még mindig nem készülnek a Brexitre. A megkérdezett cégek felének át kell még terveznie a stratégiáját. Nagy-Britannia kereskedelmének 85%-át az EU-val bonyolítja. A felkészületlenség fő oka a nagyfokú bizonytalanság, vagyis, hogy a cégek nem is tudják, hogy mire készüljenek fel.


Ma nem jelenik meg fontosabb európai makrogazdasági adat.

Tovább folytatta az üzletágak lefaragását az Adidas

Meg nem erősített médiaértesülések szerint az Adidas 100 millió dollárért értékesítette a CCM hoki márkát. Az Adidas már korábban elkezdte néhány márkájának az értékesítését annak érdekében, hogy a fő tevékenységére tudjon koncentrálni. Májusban eladta a golfhoz kapcsolódó márkáit, így a mostani hír sem váratlan, illeszkedik a társaság eddigi stratégiájába.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben