Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kiváló számok a Wizz Airtől

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. július 19.   08:45

Csökkent az optimizmus Európában Méretesebb esés bontakozott ki tegnap az európai piacokon. A DAX 1,25%-ot, a CAC40 1,09%-ot, a FTSE100 pedig 0,19%-ot csökkent. A részvénypiac gyenge teljesítményében szerepe volt az euró...

Csökkent az optimizmus Európában

Méretesebb esés bontakozott ki tegnap az európai piacokon. A DAX 1,25%-ot, a CAC40 1,09%-ot, a FTSE100 pedig 0,19%-ot csökkent. A részvénypiac gyenge teljesítményében szerepe volt az euró erősödésének is, ami főleg az exportorientált cégekre hathatott.


A negatív hangulathoz a vártnál gyengébb német és eurózónás ZEW index is hozzájárult. Júliusban a jelenlegi gazdasági szituációt és a jövőbeli kilátásokat is kedvezőtlenebbül értékelték, mint egy hónappal korábban. Ráadásul a visszaesés a vártnál nagyobb mértékű volt. A mostani csökkenés ellenére a német ZEW viszont még mindig nagyon magas értéken áll.


Az Európai Unió maximum 33%-os vám kivetését tervezi a melegen hengerelt acéltermékek behozatalára. A vám a brazil, iráni, orosz és ukrán cégeket érintené, mértéke vállalatonként eltérő lenne. Az új intézkedés október 6-tól lép életbe.


Ma főleg termelői árindexek jelennek majd meg az európai országok makroadatai közül.

58,1 millió eurós adózott eredmény a Wizz Airtől

A Wizz Air ma reggel publikálta az első pénzügyi negyedévre vonatkozó számait. A társaság 58,1 millió eurós adózott eredményt és 469,3 millió eurós árbevételt ért el, mindkettő felülmúlta a várakozásokat. Az idei egész éves eredményt a 250-270 millió euró közötti sáv felső felébe várja a menedzsment, összhangban a piaci várakozásokkal. Az első negyedéves kapacitáskihasználtság 91,2% volt. A társaság egyúttal több személyi változást is bejelentett a szervezeti felépítést illetően.

Újabb 3 millió autót hív vissza a Daimler

A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes újabb 3 millió autóra terjesztette ki a visszahívási programját, hogy módosításokat hajtsanak végre a dízelmotorokon. A visszahívás 220 millió eurós költséget fog jelenteni a Daimlernek, ami részvényenként nagyjából 20 cent. A hír negatív, de komoly árfolyamhatással nem számolunk.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben