Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Már nem Trump a bábmester

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 17.   08:38

Erste kommentár Donald Trump új mélyponton, az S&P500 és a Dow új csúcson. Úgy tűnik, a politika már nem mozgatja a tengerentúli indexeket. A három nagybank pénteki jelentése jó alaphangot adott a...

Erste kommentár

Donald Trump új mélyponton, az S&P500 és a Dow új csúcson. Úgy tűnik, a politika már nem mozgatja a tengerentúli indexeket. A három nagybank pénteki jelentése jó alaphangot adott a gyorsjelentési szezonnak, ez lehet az, ami igazán számít a közeljövőben. A héten a további utat a többi nagybank mellett a Netflix, az IBM, a Microsoft, az eBay és a General Electric mutathatja.


Eközben ismét dúl a Trónok harca, az HBO honlapja magyar idő szerint ma hajnalban 30 percre összeomlott a nagy teher alatt.


Ahogyan az az utóbbi időkben lenni szokott, a hetet ismét emelkedéssel kezdheti a DAX, aztán majd kiderül mi lesz a vége. A BUX is emelkedhet a mai napon.

Újabb pozitív jel az amerikai ipar felől

Emelkedéssel fejezték be az előző hetet a vezető amerikai indexek, ezzel mind a Dow, mind az S&P500 új történelmi csúcson zárt. A Dow 0,39%-ot, az S&P500 0,47%-ot, a Nasdaq pedig 0,61%-ot emelkedett.


A vártnál gyengébb kiskereskedelmi adatot az előrejelzettnél kedvezőbb ipari termelési adat követte pénteken. Júniusban a megelőző havi 0,1%-os értéket követően követően 0,4%-kal növekedett az ipari termelés az USA-ban, míg az elemzők 0,3%-os bővülést vártak.


A 95 pontos várakozásnál gyengébb, 93,1 pont lett a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe a júliusi előzetes adatok szerint. A jelenlegi kondíciókat felmérő index felülteljesítette a várakozásokat, azonban a jövőbetekintő index csupán 80,2 pont lett a várt 84,4 ponttal szemben.

Várt fölött bővült a kínai gazdaság

A japán részvénypiac ma zárva tartott. A Shanghai index a kedvező GDP adat ellenére 0,9%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,6%-ot emelkedett.


Elsősorban a kisebb méretű kínai részvények teljesítettek gyengén a szigorúbb szabályozással kapcsolatos félelmek miatt.


A második negyedévben 6,9%-kal bővült a kínai GDP, felülmúlva a 6,8%-os várakozást. Ez megegyezik az első félév bővülési ütemével is.


Közben a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés is a vártnál gyorsabban bővült júniusban Kínában. A kiskereskedelmi forgalom 11,0%-kal, az ipari termelés pedig 7,6%-kal bővült. Előbbire 10,6%, utóbbira 6,5% volt a piaci várakozás.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Ismét saját részvényt vett az MTel

A Magyar Telekom tovább vásárolta saját részvényeit, július 13-án 180.000 darabot vett 475 forintos átlagáron részvényjuttatási programjához. A társaság jelenleg 1.561.538 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben