Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vigyázz, kész, rajt!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 14.   08:11

Erste kommentár Ma két régóta várt esemény is kezdetét veszi. Hiszen a mai nappal kezdődik és több, mint két hétig tart a Magyarországon megrendezésre kerülő vizes világbajnokság, a FINA. Két...

Erste kommentár

Ma két régóta várt esemény is kezdetét veszi. Hiszen a mai nappal kezdődik és több, mint két hétig tart a Magyarországon megrendezésre kerülő vizes világbajnokság, a FINA. Két városban, öt helyszínen, hat sportágban, közel 2500 sportoló méri össze az erejét a sportrajongók legnagyobb örömére.


A befektetők pedig a felpörgő amerikai gyorsjelentésekre koncentrálnak, hiszen ma piacnyitás előtt a J.P. Morgan, a Citi és a WellsFargo is közzéteszi második negyedéves eredményét, ezzel pedig besűrűsödik az amerikai gyorsjelentési szezon.


Hiába e két neves alkalom, a mai kereskedésben csak oldalazásra számítunk a magyar piactól.


Mi innen az Erste székházból egyszerre drukkolunk a kedvező gyorsjelentéseknek és a hazai versenyzőknek a szomszédos Duna Arénában zajló megmérettetésen!


A Költségvetési Hivatal Ismét rácáfolt Trumpra

Enyhe emelkedéssel zárták a tegnapot a vezető amerikai indexek. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-kal, a Dow 0,1%-kal került feljebb.


A Kongresszus Költségvetési Hivatala (CBO) elkészítette a Donald Trump által benyújtott 2018-as költségvetési tervről szóló tanulmányát. Trump azt ígérte, hogy 10 éven belül egyensúlyba hozza az amerikai költségvetést, azonban a CBO szerint 2027-re még mindig éves 720 milliárd dollárt fog kitenni az amerikai költségvetési deficit. A lényeges eltérés a két esetben az, hogy míg Trump szerint a GDP növekedési üteme eléri a 3%-ot, addig a CBO szerint 2027-re ez csupán 1,9%-ot ér el.


A republikánusok közzétették az egészségbiztosítási törvény új tervezetét, ami ez előző verziónál jobban egyensúlyozza ki a kiadásokat a szegények és gazdagok között. A Szenátus várhatóan a jövő héten szavaz a módosított javaslatról, amit utána még a Képviselőháznak is ismét el kell fogadnia.


Tegnap a Szenátus Banki Bizottsága előtt számolt be Janet Yellen, de ez a meghallgatás már nem mozgatta számottevően a piacokat. Yellen szerint az amerikai fiskális politika körüli bizonytalanság elég nagy, amit legjobban az egészségbiztosítási törvény körüli huzavona mutat. Szerinte a Trump által megcélzott 3%-os GDP növekedést elég nehéz lenne elérni, ehhez az adóreform mielőbbi végrehajtása lenne szükséges. Yellen szerint a Fed részben egyetért a szigorú banki szabályozások enyhítésével a tengerentúlon.


Nagyot emelkedtek az amerikai acélgyártók részvényei a tegnapi nap folyamán, azt követően, hogy Donald Trump bejelentette, hogy fontolóra veszi importvámok és kvóták kivetését az Amerikába irányuló acélimportra. Az AK Steel 7%-ot, a United States Steel közel 4%-ot, a Nucor közel 3%-ot emelkedett.


A mai napon piacnyitás előtt a befektetők által kiemelten figyelt inflációs adatok érkeznek, valamint a Citigroup, a J.P. Morgan és a Wells Fargo is közzéteszi negyedéves gyorsjelentését.

Vegyes hetet zártak az ázsiai piacok

Alig mozdultak ma reggel az ázsiai piacok. A Nikkei 0,2%-ot emelkedett, a Hang Seng és a Shanghai index viszont stagnált.


Bár ma alig változott a Hang Seng értéke, de a héten mutatott 4%-os emelkedésével így is az idei legjobb hetét zárta az index. Ez a bankok jó teljesítményének és a szerdai Yellen beszéd pozitív részvénypiaci fogadtatásának köszönhető.


Nem mondható el ugyanaz a kiskapitalizációjú kínai részvényeket tömörítő ChiNext Indexről, ami 4,2%-ot csökkent a héten, ezzel idei legrosszabb hetét zárva. A csökkenést elsősorban a közelgő gyorsjelentésekkel kapcsolatos aggodalmak okozták, ugyanis a várakozások szerint csökkenhet a vállalatok növekedési üteme.


A végleges májusi adatok alapján a japán ipari termelés 6,5%-kal növekedett csak, míg az előzetes adatok még 6,8%-os növekedést mutattak.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow nullán állt, míg az S&P és a Nasdaq minimális mínuszban volt. Az európai határidők a pozitív tartományban voltak.

Ismét saját részvényt vett az MTel

A Magyar Telekom tovább vásárolta saját részvényeit, július 12-én 190.000 darabot vett 475 forintos átlagáron részvényjuttatási programjához. A társaság jelenleg 1.381.538 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben