Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ismét előkerült Trumpék orosz kapcsolata

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 12.   08:29

Erste kommentár Épp csak elült Donald Trump orosz kapcsolatának ügye és megnyugodtak a piacok, máris előkerült, hogy legidősebb fia viszont olyan orosz állami ügyvéddel találkozott, akitől terhelő információkat kaphatott...

Erste kommentár

Épp csak elült Donald Trump orosz kapcsolatának ügye és megnyugodtak a piacok, máris előkerült, hogy legidősebb fia viszont olyan orosz állami ügyvéddel találkozott, akitől terhelő információkat kaphatott Hillary Clintonról, ami a választásokat is befolyásolhatta. Az elnöki stáb értelemszerűen lázas tagadásba kezdett azt állítva, hogy ilyen témák nem kerültek szóba az egyeztetésen, és, hogy nem kaptak a kampány során orosz állami segítséget. A piacok mindenesetre megremegtek. A részvényindexek tekintetében ez inkább csak napon belüli voltailitást okozott, de a dollár némileg gyengült az euróval szemben. Egyelőre úgy tűnik, hogy a mostani botránynak sem lesznek igazán messzemenő következményei, de bizonyára nem erősíti Trump támogatottságát, ami visszavetheti az amúgy is lassan haladó reformokat.


Az európai hangulat viszont pozitív és ezt meglovagolva emelkedésre számítunk a hazai tőzsdétől is.

Brainard szerint szükséges az infláció a további kamatemelésekhez

Továbbra is kivárás jellemezte az amerikai piacokat Janet Yellen mai képviselőházi meghallgatása és a Fed Bézs könyvének megjelenése előtt. Az S&P500 0,08%-ot veszített értékéből, a Dow stagnált, míg a Nasdaq 0,27%-ot emelkedett.


Lael Brainard, a Fed kormányzója megerősítette, hogy hamarosan megkezdheti mérlegfőösszegének leépítését az amerikai jegybank, így egyre inkább úgy tűnik, hogy már szeptemberben megkezdődhet a folyamat. A kamatemelési ciklusról úgy vélekedett, hogy véleménye szerint az az egyensúlyi reálkamat, ami középtávon se nem stimulálja, se nem fogja vissza a gazdasági növekedést, 0% körül lehet, így a jelenlegi 1,4%-os maginfláció miatt a Fed-nek már nincs sok tere további kamatemelésekre. Az alapkamat jelenleg az 1-1,25%-os sávban van.


A minneapolisi Fed elnöke, Neel Kashkari a bérek emelkedését várja a tengerentúlon, hogy bizonyítékot kapjon a felől, hogy az infláció növekedési üteme valóban felgyorsul a jövőben. Amennyiben ez valóban bekövetkezne, az Kashkari szerint okot adhat az alapkamat további emelésére. A júniusi kamatdöntő ülésén ő volt az egyetlen, aki nem támogatta a 25 bázispontos kamatemelést.


Gary Cohn, Donald Trump gazdasági tanácsadója indulhatna a legjobb esélyekkel Janet Yellen 2018 februárjában megüresedő jegybankelnöki posztjáért, írta a Politico négy, az ügyhöz közeli forrásra hivatkozva. A források szerint, amennyiben Cohn-t érdekelné a poszt, akkor azt meg is kapná. Ezzel a héten kinevezett Fed alelnököt követően ő lenne a második ember, akit a Trump féle kormány juttat be a Fed-be.


Újabb politikai botrány ütötte fel a fejét Amerikában, ami ezúttal is a republikánusok oroszokhoz fűződő kapcsolataihoz kötődik. Trump fia, Donald Trump Jr. közzétette levelezését egy brit újságíróval, aki az oroszoktól származó, Hillary Clintont lejárató információkat osztott volna meg vele. A hírekre gyengülésnek indult a dollár és tegnap már az 1,15-ös szintet közelítette az euróval szemben.

Már a rövidlejáratú kötvényeknél is beavatkozott a BoJ

Vegyes a hangulat az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,5%-ot, a Shanghai index 0,4%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,7%-ot emelkedett. A Hang Seng index a lélektanilag kiemelt 26.000 pont fölé emelkedett a bankrészvények emelkedésének köszönhetően.


A japán jegybank megnövelt volumenben vásárolt 3 és 5 éves államkötvényeket a hozam emelkedés korlátozása érdekében. Múlt héten a jegybank már korlátlan mennyiségben fogadott volna el 10 éves államkötvényeket a hozamok csökkentése érdekében, azonban akkor a bankok nem éltek a felkínált lehetőséggel.


Júniusban a japán termelői árindex 2,1%-on stagnált. A várakozás ettől enyhén tért csak el, 2,0% volt.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok közül a Dow pluszban, míg az S&P és a Nasdaq mínuszban volt ma reggel. Az európai határidők a pozitív tartományban voltak.

Ismét saját részvényt vett az OTP és az Mtel

Az OTP 99.744 darab saját részvényt vásárolt 9.542 forintos átlagáron július 10-én. A bank a tranzakciót követően 3.060.880 darab saját részvénnyel (1.09%) rendelkezik.


A Magyar Telekom is vásárolta saját részvényeit, július 10-én 190.000 darabot vett 473 forintos átlagáron részvényjuttatási programjához. A társaság jelenleg 1.001.538 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben