Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hatalmas viharok, de nem a tőzsdén

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 11.   08:19

Erste kommentár Csúcsközelben a BUX, akárcsak a hőmérséklet. Szerencsére az időjárásra jellemző kiszámíthatatlanság és volatilitás nem ragadt át a részvénypiacokra. Míg a...

Erste kommentár

Csúcsközelben a BUX, akárcsak a hőmérséklet. Szerencsére az időjárásra jellemző kiszámíthatatlanság és volatilitás nem ragadt át a részvénypiacokra. Míg a napsütésből néhány óra alatt hatalmas vihar és közel 160 km/h széllökések kerekednek, addig a részvénypiacok sokkal stabilabbak. A DAX historikus volatilitása továbbra is 5 éves mélypont környékén tartózkodik és a BUX-nál is csak egy enyhe emelkedést láthatunk. És bár már javában tombol a nyár, a hazai részvénypiac forgalmán ez mit sem látszik.


Ma további emelkedésre számítunk a hazai börzén.

Örülhet a piac az új Fed-alelnöknek

Alacsony forgalommal zajlott a kereskedés a tengerentúlon a tegnapi nap folyamán, miután a befektetők kivárnak Yellen szerdán kezdődő kongresszusi meghallgatása és a nagybankok pénteki gyorsjelentése előtt. Az S&P500 0,09%-ot, a Nasdaq 0,38%-ot emelkedett, míg a Dow gyakorlatilag stagnált.


A piac által várt szakember, Randal Quarlest váltja Daniel Tarullo-t a Fed bankfelügyeltért felelős alelnöki pozíciójában. Trump azért is szimpatizálhatott Quarlest-al, mert korábban többször bírálta a válság során létrejött szigorú bankszabályozást. Ennek okán a piac is tárt karokkal fogadta az új Fed alelnököt.


Továbbra is kitart véleménye mellett John Williams, a Fed San Franciscó-i elnöke, miszerint még egy kamatemelésre sor kerülhet idén az USA-ban, illetve emellett a mérlegfőösszeg leépítését is elkezdhetik még idén. Williams nézőpontja a jegybankárok többségének véleményével egybeesik, ráadásul most éppen a piac is ezt árazza. Williams megjegyezte azt is, hogy a pénteki munkaerőpiaci adat egy újabb jelét adta annak, hogy erős az amerikai gazdaság.


Története során először zárt 17 dolláros IPO ára alatt a Snap. Röviddel tőzsdei bevezetését követően a papír még a 30 dolláros szintet is megközelítette egy rövid időre, azonban azóta lecsorgást láthattunk az árfolyamban. A tegnapi kereskedés során 16,99 dolláron, mindenkori mélypontján zárt a papír.

A technológiai szektor húzta Ázsiát

Emelkedést mutattak fel ma reggel a főbb ázsiai indexek. A Hang Seng 1,6%-ot, a Nikkei 0,6%-ot, a Shanghai index pedig 0,4%-ot emelkedett. Elsősorban a technológiai szektorba tartozó részvények húzták az indexeket.


Az előzetes adatok alapján júniusban a gépipari megrendelések 31,1%-os növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest Japánban. Ez gyorsulást jelent az előző havi 24,5%-os növekedéshez képest.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP és a Magyar Telekom

Az OTP 138.260 darab saját részvényt vásárolt 9.489 forintos átlagáron július 7-én. A bank a tranzakciót követően 2.966.559 darab saját részvénnyel (1.06%) rendelkezik.


A Magyar Telekom is vásárolta saját részvényeit, július 7-én 190.000 darabot vett 471 forintos átlagáron részvényjuttatási programjához. A társaság jelenleg 811.538 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben