Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A héten kezdődik az amerikai jelentési szezon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 10.   08:43

Erste kommentár A héten elkezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon. Mióta az Alcoa kettévált, már nehezebb határozott kezdőeseményhez kötni a gyorsjelentési szezon kezdetét, de az amerikai bankok tömeges jelentései...

Erste kommentár

A héten elkezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon. Mióta az Alcoa kettévált, már nehezebb határozott kezdőeseményhez kötni a gyorsjelentési szezon kezdetét, de az amerikai bankok tömeges jelentései mégis jól jelzik, hogy elkezdődött a szezon. Pénteken 3 nagyágyú, a J.P. Morgan, a Wells Fargo és a Citi is jelenteni fog. Egyébként ismét kimondottak jók a várakozások, az S&P 500 szintjén a profit 6,6%-kal növekedhet majd. Az első negyedévhez hasonlóan továbbra is az energia, a technológiai és a pénzügyi szektor lehetnek a legjobban teljesítők. Az energiaszektor az elemzők szerint közel megötszörözheti profitját 2016 második negyedévéhez képest, ami mögött az eredmények rendkívül alacsony bázisa húzódik meg, pedig az átlagos olajár mindössze 5%-kal volt magasabb a negyedévben.


A mai pozitív hangulatban emelkedésre számítunk a hazai részvénypiacon.

Véget ért a G19-ek és az USA csúcstalálkozója

Kitartott pénteken a nap eleji jó hangulat az amerikai részvénypiacokon a kedvező munkaerőpiaci adatokat követően. Az S&P500 0,64%-ot, a Dow 0,44%-ot, a Nasdaq pedig 1,04%-ot emelkedett.


Továbbra is külön úton jár az Egyesült Államok a szombaton befejeződött hamburgi G-20 csúcstalálkozó alapján. Míg a szabadkereskedelem kérdésében sikerült mind a 20 tagállamnak közös nevezőre jutnia, addig a környezetvédelem terén az USA számára külön passzus készült. A kereskedelemről szóló szándéknyilatkozat esetében az USA nyomására bekerült az a rész, hogy az „kölcsönös és mindegyik fél számára előnyös legyen”, illetve az, hogy a tagországok „törvényes eszközöket vethetnek be a kereskedelem védelmének érdekében”. Az a környezetvédelemről szóló szándéknyilatkozat, amit mind a 20 tagország aláírt, tartalmaz egy olyan bekezdést, amiben ki van emelve, hogy az USA nem támogatja a Párizsi Klímaegyezményt. Emellett létrejött egy külön nyilatkozat is, amely tartalmazza, hogy az egyezmény visszafordíthatatlan. Ezt az USA nem írta alá.


Sok kritika érte Donald Trump-ot a Vladimir Putyin-nal való találkozóját követően. Trump több republikánus politikus szerint is túlságosan elnéző volt az amerikai választások körüli orosz hackertámadások kérdése kapcsán. Putyin egyértelműen tagadta a vádakat, Trump pedig ezt követően úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy itt az ideje továbblépni az oroszokkal. Ennek egyik jeleként Szíria déli részeiben fegyverszünetben állapodtak meg a felek.

Továbbra sincs erős inflációs nyomás Kínában

Emelkedés jellemezte ma reggel az ázsiai piacokat. A Hang Seng 1%-ot, a Nikkei 0,8%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index 0,2%-ot csökkent.


A japán gépipari megrendelések májusban év/év alapon mindössze 0,6%-kal emelkedtek, miközben a várakozás 7,6%-os növekedés volt.


A júniusi infláció 1,5% volt Kínában, minimálisan alacsonyabb, mint a várt 1,6%, miközben a termelői árindex a várakozásoknak megfelelően 5,5%-on stagnált.


A japán állami nyugdíjalap, a GPIF 5,9%-os hozamot ért el a március 31-el végződő pénzügyi évben. Az alap jelentősen felülsúlyozta az elmúlt időszakban a részvényeket, ennek is köszönhető a kiemelkedően jó hozam.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP és a Magyar Telekom

Az OTP 133.460 darab saját részvényt vásárolt 9.488 forintos átlagáron július 6-án. Ugyanezen a napon 76.968 darab OTP részvényt értékesített munkavállalóinak részvényjuttatási programja keretében. Az OTP a tranzakciókat követően 2.828.299 darab saját részvénnyel (1.01%) rendelkezik.


A Magyar Telekom is vásárolta saját részvényeit, július 6-éán 190.000 darabot vett 471 forintos átlagáron részvényjuttatási programjához. A társaság jelenleg 621.538 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben