Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kezdődik a kereskedés a Waberer’s részvényekkel

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 6.   08:25

Erste kommentár Ma debütálnak a tőzsdén a Waberer’s részvények. A részvények a BÉT prémium kategóriába kerülnek be. A társaság piaci kapitalizációja az 5.100 forintos...

Erste kommentár

Ma debütálnak a tőzsdén a Waberer’s részvények. A részvények a BÉT prémium kategóriába kerülnek be. A társaság piaci kapitalizációja az 5.100 forintos kibocsátási árral kalkulálva 90,2 milliárd forint lesz, ez a legnagyobb IPO a Budapesti Értéktőzsdén 1998 óta. A mai nappal teljesülnek a lengyel Link megvásárlásának a feltételei is, hiszen az egyik ilyen volt a Waberer’s részvényeivel történő kereskedésnek megkezdése a Budapesti Értéktőzsdén. A tranzakciót a lengyel és a német versenyhatóság is feltétel nélkül hagyta jóvá. A Waberer’s várakozásai szerint a Link tranzakciójának zárására 2017 július végén kerül sor.


Ma oldalazásra számítunk a magyar tőzsdén.

Hónapokon belül jöhet a mérlegleépítés, folytatódhat a tervezett kamatemelési ciklus

Nem mozgatta meg jelentősen a Fed jegyzőkönyve a piacokat, a tengerentúli részvényindexek közül egyedül a Nasdaq tudott nagyobb elmozdulást felmutatni. A többnyire technológiai cégeket tömörítő index 0,67%-ot, az S&P500 0,15%-ot emelkedett, a Dow pedig stagnált.


Egyelőre nincs egyetértés a Fed tagjai között abban, hogy pontosan mikor kezdjenek neki a 4.500 milliárd dolláros mérlegfőösszeg leépítésének, de a többség inkább előbb, mintsem később cselekedne. A tegnap megjelent júniusi jegyzőkönyv alapján a Nyíltpiaci Bizottság számos tagja gondolja úgy, hogy pár hónapon belül elkezdődhetne a mérlegfőösszeg leépítése, azonban páran úgy gondolják, hogy inkább az év vége felé lenne itt az ideje. Számos tag gondolja úgy, hogy a mérleg leépítése felérne egy kisebb mértékű monetáris szigorítással, azonban páran úgy vélik, hogy ennek nem lenne érdemi hatása a monetáris kondíciókra. Néhány jegybankár rávilágított arra, hogy az idei két kamatemelés ellenére a pénzügyi kondíciók enyhültek az utóbbi időben a tengerentúlon, ami egy újabb érv lehet a fokozatos kamatemelések folytatása mellett. Emellett számos jegybankár úgy gondolja, hogy a munkanélküliségi ráta tartósan a Fed által meghatározott egyensúlyi ráta alatt maradhat, ami az infláció hirtelen megugrását eredményezheti. Ez szintén a további fokozatos kamatemelés mellett szóló érv. Ami egyre több jegybankárt elbizonytalanít, az a Fed 2%-os céljától elmaradó infláció az utóbbi hónapokban. A többséget ez egyelőre nem tántorítja el a további kamatemelésektől, azonban páran jelezték, hogy amíg nem indul el újra az infláció a Fed célja felé, addig ők 2018 végéig nem támogatnák a további kamatemeléseket.


Az előzetes adatoknak megfelelően 0,8%-kal esett vissza a tartós cikkek rendelésállománya a tengerentúlon májusban hó/hó alapon. Az ipari rendelésállomány is ugyanekkora mértékű visszaesést mutatott májusban, ami kicsit gyengébb az elemzők által várt 0,5%-os visszaesésnél.

Fontos előrelépés az uniós-japán szabadkereskedelemben

Enyhén borongós hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,5%-ot, a Shanghai index 0,2%-ot, a Hang Seng 0,1%-ot csökkent.


A japán jen tovább erősödött a dollárral szemben, ami lefelé húzta a japán részvényindexet.


Elvi megállapodásra jutottak egymással Japán és az EU képviselői egy szabadkereskedelmi egyezményről. Azonban a tényleges megállapodás aláírásáig a részletek kidolgozása miatt még hónapok vannak hátra. A megjelent információk alapján a japán autóipar és az európai mezőgazdaság profitálhat leginkább az egyezségből, csökkenhetnek majd a vám és nem-vámjellegű kereskedelmi korlátok is.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX pluszos volt.

Saját részvényt vett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom július 4-én 200.000 darab saját részvényt vásárolt 469 forintos átlagáron. A részvények az ösztönző rendszerhez szükségesek. A társaság így 302.805 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben