Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A SIM kártyák 68%-át regisztrálták

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 5.   08:34

Erste kommentár Június végén lejárt az előrefizetős vagy feltöltős SIM kártyák regisztrációjának a határideje. Az összes érintett kártya 68%-át regisztrálták, ami gyakorlatilag pontosan...

Erste kommentár

Június végén lejárt az előrefizetős vagy feltöltős SIM kártyák regisztrációjának a határideje. Az összes érintett kártya 68%-át regisztrálták, ami gyakorlatilag pontosan megegyezik a korábbi lengyel aránnyal. Így nem számít óriási meglepetésnek, hogy csaknem 1 millió kártyát nem regisztráltak, melyek nagy részét valószínűleg már nem is használják, mert például csak rövid, átmeneti időre vették azokat.


Tegnap rendkívül alacsony forgalom jellemezte az európai és a magyar tőzsdét is az amerikai nemzeti ünnep miatt, mára viszont ismét visszatérhet a forgalom a piacokra. A mai kereskedésben emelkedésre számítunk a hazai tőzsdétől.

A Fed jegyzőkönyvére fókuszál Amerika

Függetlenség napja miatt zárva tartottak tegnap az amerikai piacok, ma azonban újraindul a kereskedés.


Ma a magyar idő szerint este 8-kor megjelenő, a júniusi kamatdöntő ülésről szóló Fed jegyzőkönyv lehet az, ami új impulzust ad a piacoknak. A kamatdöntést követően már nyilvánosságra hozta a jegybank, hogy miként is szeretné a kívánt szintre leépíteni 4.500 milliárd dolláros mérlegét, azonban a pontos időpont egyelőre nem látott napvilágot. Az erre való utalások, illetve az, hogy miként járna el a Fed, ha továbbra is 2%-os célja alatt alakulna az infláció, lehetnek azok a témák, amikre kiemelten figyelnek a befektetők.


A Fed jegyzőkönyve mellett a mai napon kicsivel piacnyitást követően publikálják a tartós cikkek rendelésállományának változását május hónapra. A hétfői ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser index bizakodásra adott okot az amerikai ipar kilátásaival kapcsolatban, ma kiderül, hogy egy újabb mutató, ami a jövő folyamatainak alakulását hivatott előre jelezni, megerősíti-e ezt.

Nem aggódnak a befektetők Észak-Korea miatt

A tegnapi csökkenést követően mára magukhoz tértek az ázsiai részvénypiacok is. A Shanghai index 0,4%-ot, a Hang Seng 0,6%-ot emelkedett, míg a japán Nikkei lényegében stagnált.


Az észak-korai sikeres rakétakísérlet nem okozott komolyabb aggodalmat a befektetők körében annak ellenére sem, hogy mára hivatalosan is megerősítették, hogy interkontinentális rakétát teszteltek, mellyel akár Alaszka is elérhető.


Júniusban a kínai Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index az előző havi 51,5 pontos értékről 51,1 pontra süllyedt.


A BoJ mai jelentése szerint az első negyedévben tovább nőtt a pozitív kibocsátási rés és 2008 óta nem látott szintre emelkedett. Sorozatban már a harmadik negyedévben emelkedik a kibocsátási rés, ami azt mutatja, hogy a japán gazdaság jó irányba halad, ugyanakkor az infláció továbbra is nyomott maradt.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, egyedül az S&P és a CAC tudott minimális pluszt felmutatni.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben