Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Már a mai kereskedésre is rányomhatja bélyegét a Függetlenség napja

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 3.   08:40

Erste kommentár Amerikában már ma elkezdenek ráhangolódni a holnapi Függetlenség napjára, így a tengerentúlon ma csak rövidített kereskedés lesz, holnap pedig zárva tartanak majd a piacok. A nyár...

Erste kommentár

Amerikában már ma elkezdenek ráhangolódni a holnapi Függetlenség napjára, így a tengerentúlon ma csak rövidített kereskedés lesz, holnap pedig zárva tartanak majd a piacok. A nyár beköszönte mellett még ez is annak az irányába mutat, hogy a hét első felében csak visszafogott érdeklődés mutatkozhat a részvénypiacok iránt.


Pedig a hangulat kedvező, így alacsony forgalom mellett emelkedésre számítunk a német és a magyar részvénypiacon is.

Biztató előjelek érkeztek az amerikai gazdaság számára

Vegyesen zárták a pénteki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,15%-ot, a Dow 0,29%-ot emelkedett, míg a Nasdaq 0,06%-ot veszített értékéből.


Három éves csúcsára emelkedett a chicagói beszerzési menedzser index júniusban. Az elemzők 58 pontos értéket vártak az előző havi 59,4-et követően, azonban a mutató egészen 65,7 pontra emelkedett.


Továbbra is optimisták a fogyasztók a tengerentúlon. A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe 94,5 ponton stagnált júniusban az előzetes adatok szerint, ami nagyon közel esik az elemzők várakozásához is. Ez biztató előjelnek számít azt követően, hogy a pénteki amerikai makroadatokból még az tükröződött, hogy a növekvő a személyi jövedelmek ellenére nem akarnak hasonló mértékben költeni a fogyasztók.


Holnap a Függetlenség napja miatt nem lesz kereskedés az amerikai részvény- és kötvény piacokon és már ma is csupán rövidített kereskedés lesz, magyar idő szerint 19 óráig tartanak nyitva a tengerentúli piacok.

Nagyot javult a japán vállatok hangulata

Alig mozdultak ma reggel az ázsiai részvényindexek. A Nikkei, a Hang Seng és a Shanghai index is 0,1%-nál kisebb mértékű emelkedést mutat eddig.


A kínai Caixin feldolgozóipari beszerzési menedzser index 50,4 pontra emelkedett a korábbi 49,6 pontról. Az, hogy az index értéke ismét 50 pont fölé került, gazdasági expanziót mutat.


A japán jegybank által végzett Tankan felmérés alapján a második negyedévben még a vártnál is nagyobb mértékben javult a japán vállalatok körében az üzleti hangulat. A nagyvállatok esetében 2014 márciusa óta nem láttunk hasonló értékeket.


A japán feldolgozóipari beszerzési menedzser index végleges júniusi értéke 52,4 pont lett, míg az előzetes érték 52,0 pontot mutatott csak.


Donald Trump vasárnap a kínai és a japán elnökkel is egyeztetett Észak-Korea helyzetéről.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben