Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Draghi szerint itt a szűkíts ideje

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. június 28.   08:50

Erste Kommentár Draghi szerint az elmúlt évek fellendülése már lehetőséget ad arra, hogy a jegybanki eszköztár paramétereit megváltoztassák (mennyiségi lazítás csökkentés?), de csak olyan...

Erste Kommentár

Draghi szerint az elmúlt évek fellendülése már lehetőséget ad arra, hogy a jegybanki eszköztár paramétereit megváltoztassák (mennyiségi lazítás csökkentés?), de csak olyan mértékben, hogy a pénzügyi kondíciók érdemben ne szigorodjanak. Azt is mondta, hogy az EKB át fog nézni a kőolajár eséséből adódó dezinflációs hatásokon. Ez is szigorúbb monetáris politikát sugall, amire a kötvény hozam és az euró emelkedett, míg a részvénypiac esett, kivéve a bankokat, amelyeknek jó hír, hogy véget érhet a zéró hozam világa. Mindeközben a méretes Google bírság és az amúgy vártnak megfelelően sikertelen egészségügyi szavazás az USA-ban, sem segítette a piacokat. Sőt már az IMF sem nagyon hisz a Trump féle gazdasági változásokban, s így csökkentette az USA növekedési kilátásait néhány tized százalékponttal.


Az emelkedő kőolaj ár a nem igazán változó t6ermék árak mellet, el kezdte szűkíteni a finomítói árrést, amelynek hatására nagyobbat esett a MOL és PKN is. Ugyanakkor a nagyobb kitermeléssel rendelkező OMV nem követte a szektortársakat. Különben mind a három részvény valamiféle támasznál van jelen pillanatban. Így érdemes figyelemmel kísérni őket.


A mai napon a negatív hangulat lehet az úr mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Nehezen boldogul a Trump adminisztráció

Több rossz hír is érkezett a tegnapi nap folyamán az amerikai részvénypiac szempontjából, aminek következtében a kezdeti oldalazást esést váltotta fel. Az S&P500 0,81%-ot, a Dow 0,46%-ot, a Nasdaq pedig 1,61%-ot veszített értékéből.


Elhalasztotta az egészségbiztosítási reformtervezetről szóló szenátusi szavazást a republikánus párt a tegnapi nap folyamán. Több republikánus szenátor nem értett egyet a tervezet jelenlegi formájával, így biztosan nem kerül sor a szavazásra a július 4-én kezdődő ülésszünet előtt. Az ülésszünetről július 10-én tér vissza a Szenátus, ami után még három hete lesz megszavazni a törvényt az augusztusi egyhónapos szünet előtt. Ezzel a befektetők ismét kétségbe vonták a Trump adminisztráció hatékonyságát, ami mind a részvénypiacok, mind a dollár teljesítményére rányomta a bélyegét.


Az IMF sem hisz már Donald Trump gazdasági reformjaiban tegnapi jelentése alapján, ezért az USA növekedési kilátásait 2017-re 2,3%-ról 2,1%-ra, míg 2018-ra 2,5%-ról 2,1%-ra rontotta le.


Londonban tartott beszédet tegnap Janet Yellen, ahol az amerikai pénzügyi rendszer stabilitását hangsúlyozta ki, amit a Fed előző heti stressztesztjének eredménye is alátámasztott. Emellett azon véleményének is hangot adott, hogy az amerikai részvénypiac értékeltsége kissé magasnak mondható.


Janet Yellen-hez hasonlóan a Fed alelnöke Stanley Fischer is foglalkozott a részvénypiacok értékeltségével tegnapi beszédében. Véleménye szerint a befektetők kockázati étvágya szemlátomást növekedett az utóbbi időkben, a részvények értékeltsége pedig a P/E ráta alapján a történelmi csúcsot közelíti.

Továbbra is stabil a kínai növekedés

A rossz hangulat az ázsiai piacokra is átragadt. A Nikkei és a Hang Seng index 0,5%-ot, a Shanghai index pedig 0,3%-ot csökkent.


A kínai bézskönyv szerint a második negyedévben is megmaradt a gazdaság robosztus növekedése, annak ellenére is, hogy az ingatlanpiac gyengélkedett.


Még egy ciklusra meghosszabbíthatják a japán jegybank elnökének, Kurodának a megbízatását, ami eredetileg jövő év elején járna le. Megbízatásának meghosszabbítása kora miatt lehet meglepő, hiszen 72 évével már most is a világ legidősebb jegybankelnökei közé tartozik.

Határidős piacok

A mai nap az európai és az amerikai piacok is negatív tartományban vannak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben