Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Győzött Trump, estek a technológiai részvények

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. június 27.   08:57

Erste Kommentár Végül mégis hatályba lép a Trump féle kitiltási törvény, amíg el nem készül a végleges verzió. Így 120 napig hét muszlim ország lakosai nem utazhatnak be az USA-ba, amely...

Erste Kommentár

Végül mégis hatályba lép a Trump féle kitiltási törvény, amíg el nem készül a végleges verzió. Így 120 napig hét muszlim ország lakosai nem utazhatnak be az USA-ba, amely alól kivételt képeznek a diákok és azok, akik hozzátartozóikat látogatják meg. Októberben jöhet a végleges törvény. Egyelőre úgy tűnik, hogy a felpuhított törvénynek, amely csütörtökön léphet hatályba, nem feltétlenül lesz tényleges hatása az „agyelszívó” technológiai cégekre, de ennek ellenére a hír megjelenésekor elindult egy eladási hullám a technológiai szektorban, s nap végéig is csak mintegy felét tudta ledolgozni az esésének, amely különben nem volt jelentős. A 20 napos mozgóátlag fogta meg a csökkenést, s azt gondoljuk, hogy innen újra megpróbálkozhat az index az elrugaszkodással.


A mai napon a DAX a kezdeti gyengélkedés után emelkedhet, míg a BUX indexnek a rövidtávú technikai kép alapján inkább emelkednie kellene a nap végére.

Ismét tovább húzódhat az amerikai egészségbiztosítási reform

Nem mutattak jelentős elmozdulást a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi nap folyamán, a Nasdaq ezúttal lefele lógott ki a sorból. Az S&P500 és a Dow gyakorlatilag stagnált, míg a Nasdaq 0,3%-ot veszítet értékéből.


Tovább folytatódik a politikai huzavona az amerikai egészségbiztosítási reform terén. Tegnap a republikánusok nyilvánosságra hozták a reformtervezet újabb módosításait, ami már csak a Szenátus jóváhagyására vár. Az Amerikai Költségvetési Hivatal (CBO) azt becsülte az új tervezetről, hogy 10 év alatt 22 millió fővel növelné a nem biztosítottak számát és 321 milliárd dollárral csökkentené az államadósságot. Ez javulást jelent az előző tervezethez képest, ahol 23 millióan estek volna ki a biztosítási piacról és csupán 119 milliárd dolláros tehertől szabadult volna meg a költségvetés. A jobb költségvetési számok természetesen áldozattal is járnának, a rászorulóknak biztosítást nyújtó programon (Medicaid) például 10 év alatt 772 milliárd dollárt spórolna meg a kormány. Az új tervezet nem nyerte el minden republikánus szenátor tetszését. Eddig már hárman is jelezték közülük, hogy leszavaznák a javaslatot, ami már elég ahhoz, hogy ne legyen meg a republikánusok többsége a szenátusi szavazáson.


Jóváhagyta az Amerikai Legfelsőbb Bíróság Donald Trump beutazást korlátozó rendeletének egy karcsúsított változatát. Eszerint az USA-ba érkező menekülteket 120 napig feltartóztathatná a kormány, míg az iráni, szíriai, líbiai, jemeni, szudáni és szomáliai állampolgárokkal 90 napig tehetné ugyanezt. Fontos, hogy ez azokra az állampolgárokra nem vonatkozik, akik bizonyítani tudják, hogy családtagjuk él az Egyesült Államokban. Trump korábban azt adta utasításba, hogy ha számára kedvező döntés születik, akkor 72 órával azt követően lépjen életbe a szabályozás.


Kisebb mértékben alulmúlta a várakozásokat a dallasi Fed feldolgozóipari indexe június hónapban, azonban a mutató továbbra is az utóbbi évek sávjának teteje körül tartózkodik. Az index érétke 15 pont lett a várt 16-al szemben, az előző havi 17,2-es értéket követően.


A mai nap során több Fed jegybankár is beszédet mond, köztük Janet Yellen Londonban magyar idő szerint 7 órakor.

Hiába a kirobbanó profit, vegyes a kép Ázsiában

Vegyes kereskedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,4%-ot emelkedett, a Hang Seng 0,2%-ot, a Shanghai index pedig 0,1%-ot csökkent. Utóbbi index technikailag már kezdett túlvett lenni, így nem váratlan az enyhe csökkenés.


Májusban 16,7%-kal bővült a kínai iparvállalatok profittömege. Egy hónappal korábban még csak 14,0%-os növekedés volt látható.

Határidős piacok

A mai napon mind az amerikai mind az európai piacok negatív tartományban vannak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben