Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Átalakul a Commerzbank

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. június 26.   09:04

Beolvadással menekülhet meg a két bajba jutott olasz bank. Esés jellemezte a pénteki európai kereskedést. A DAX 0,47%-ot, a CAC40 0,3%-ot, a FTSE100 pedig 0,2%-ot csökkent. Megoldásra jutotak a Banca Popolare di Vicenza SpA és a Veneto Banca...

Beolvadással menekülhet meg a két bajba jutott olasz bank.

Esés jellemezte a pénteki európai kereskedést. A DAX 0,47%-ot, a CAC40 0,3%-ot, a FTSE100 pedig 0,2%-ot csökkent.


Megoldásra jutotak a Banca Popolare di Vicenza SpA és a Veneto Banca SpA sorsát illetően. A két tőzsdén nem jegyzett olasz bankot jelképes 1 euróért az Intesa Sanpaolo fogja megvásárolni, amiben viszont 4,8 milliárd eurós tőkeinjekciót hajt végre az olasz állam, annak érdekében, hogy az Intesa Sanpaolo tőkehelyzete ne romoljon. Az állam legfeljebb 12 milliárd euróig hitelgaranciát is vállalhat az egyezség értelmében. A bankok életbenmaradása kulcsfontosságú az észak-olasz Veneto régió számára.


Theresa May ma mutatja be azt a 15 oldalas dokumentumot, ami azt mutatja be részletesen, hogy Nagy-Britannia hogyan kezelné a 2019-es kilépését követően az országban élő 3,2 millió EU állampolgár jogait.


A Moody’s a korábbi Caa3-ról egy fokozattal Caa2-re javította Görögország hitelminősítését és pozitív kilátást fogalmazott meg a hitelminősítéssel kapcsolatban. A Moody’s a döntést a javuló költségvetési helyzettel és a kiigazítási program felülvizsgálatának lezárásával indokolta. A felülvizsgálatot követően várhatóan napokon belül megkaphatja Görögország a 8,5 milliárd eurós pénzügyi segélycsomagot.

Hatalmas átalakítási költséget számol el a Commerzbank

A Commerzbank péntek kora délután bejelentette, hogy a stratégiaváltáshoz kapcsolódó teljes, 810 millió eurós költséget elkönyveli a második negyedévben. Ennek eredményeként a második negyedévet valószínűleg veszteséggel fogja zárni a német bank. A Commerzbank viszont korábban azt kommunikálta, hogy 2017-ben és 2018-ban is 550-550 millió eurós átalakítási költséget fog elkönyvelni. az, hogy ehhez képest csak 810 millió eurót kellett elkönyvelni pozitív fejleménynek tekinthető. A 290 millió eurós különbség részvényenként 23 centet jelentenek. Szintén pozitív, hogy az átalakítások olyan ütemben haladnak, hogy már most indokolttá vált az átalakítási költségek elszámolása. Bár az elsődleges árfolyam reakció negatív volt, mi pozitívan értékeljük a bejelentést.

14,1%-kal emeli a béreket Szlovákiában a Volkswagen

A Volkswagen 3 részletben 14,1%-kal emeli a béreket szlovák üzemében annak érdekében, hogy véget vessen a sztrájknak. A béremelésen túl egyszeri 500 eurós bónuszt is kifizetnek az alkalmazottaknak. A béremelés harmadik fázisa 2018 novemberében lép majd csak életbe. A hírnek nem tulajdonítunk jelentősebb árfolyamhatást.

Felvásárlás nélkül fűzné szorosabbra a viszont a Lufthansa

A Lufthansa vezérigazgatója egy német újságnak azt nyilatkozta, hogy bár jelenleg nem tervezik, hogy egyesüljenek az Air Berlinnel, de a jelenleginél is szorosabb együttműködésen gondolkodnak és még több repülőgépet lízingelnének a társaságtól.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben