Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kis részvétel, gyengébb, de még így is jó eredmény

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. június 19.   08:47

Erste Kommentár Rekord alacsony részvétel mellett zajlott a Francia parlamenti választás második fordulója, s így nem a várt 70% fölötti eredményt hozta Macron pártja. Persze így is masszív, 61,5...

Erste Kommentár

Rekord alacsony részvétel mellett zajlott a Francia parlamenti választás második fordulója, s így nem a várt 70% fölötti eredményt hozta Macron pártja. Persze így is masszív, 61,5 százalékos többséget szerzett az új párt, amely azt jelenti, hogy nincs meg a kétharmad. Ez valamivel kisebb mozgásteret jelent, de szerintünk nem kell aggódni, így is jelentős reformokat hajthat végre az új elnök. Különben is Európa szempontjából az új francia – német tengely lesz a meghatározó, amely a német választások után (szeptember vége, október eleje) indulhat be igazán, pláne akkor ha Merkel nyer. Erre pedig jó esély van. Egyrészt ez majd jót tehet Európának, de mivel jó esélyt hordoz a kétsebességes EU kialakulására, ezért vesztesei is lehetnek, ilyen lehet akár Magyarország is. Mindenesetre addig is örülhetünk az erősödő Európának és az erősödő európai gondolatnak.


Az általános jó hangulatban, a ami napon pozitív zárást várunk mind a DAX, mind a BUX indexben.

Be akar törni a hagyományos élelmiszerpiacra az Amazon

Kis elmozdulással zárták a vezető amerikai indexek a pénteki kereskedést. Az S&P500 stagnált, a Dow 0,11%-ot emelkedett, míg a Nasdaq 0,22%-ot veszített értékéből.


13,7 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az Amazon az amerikai Whole Foods Market élelmiszerláncra, amely kizárólag mesterséges tartósítószerektől mentes élelmiszereket forgalmaz. Ezzel egy komoly stratégiai váltást láthatunk az Amazon esetében, amely eddig csupán online felületén keresztül igyekezett betörni a 700 milliárd dolláros élelmiszerpiacra. Az Amazon-nak megvan a pénzügyi háttere ahhoz, hogy nagyon alacsony árakkal helyezzen nyomást a többi láncra, így komoly eladói nyomás alá került sok kiskereskedő részvénye. A Wal-Mart és a Target körülbelül 5%-ot veszített értékéből, míg közben az Amazon 2,5%-ot, a Whole Foods Market pedig 29%-ot emelkedett.


Alulmúlta a várakozásokat a Michigan Egyetem fogyasztói bizalomindexe a tengerentúlon. Az index értéke 94,5 pont lett az előző havi 97,1 és a várt 97 ponttal szemben. Ezzel úgy tűnik, hogy kisebb korrekció indult el a fogyasztói bizalomban azt követően, hogy a választások után 90 pont környékéről rövid idő alatt 100 pont magasságába emelkedett a mutató.

Lassult az ingatlanok áremelkedése Kínában

Jól indult a hét az ázsiai piacokon. A Shanghai index 0,5%-ot, a Nikkei 0,55%-ot, a Hang Seng index pedig 0,96%-ot emelkedett.


Hó/hó alapon csak 56 kínai városban emelkedtek az ingatlanárak a vizsgált 70 városból, míg egy hónappal korábban még 58 városban mértek emelkedést. Továbbra is 5 városban stagnáltak az árak, de már 9-ben csökkentek, míg egy hónappal korábban még csak 7 városban csökkentek az árak. Év/év alapon viszont még mindig 69 városban emelkedtek az ingatlanárak.


Holnap dönt az MSCI indexszolgáltató a piacok átsorolásáról. A legnagyobb figyelem minden bizonnyal a kínai piacra fog irányulni, hogy az „A” sorozatú kínai részvények bekerülnek-e a feltörekvő piaci indexcsaládba.


Májusban a japán export 14,9%-kal bővült, ami enyhén elmarad a várt 16,0%-tól. Az import 17,8%-kal növekedett, ami viszont felülmúlta a 14,5%-os várakozást.

Határidős piacok

Mind az európai, mind az amerikai piacok pozitív tartományban vannak a mai napon.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben