Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újra népszerű az európai gondolat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. június 16.   08:56

Erste Kommentár A hétvégén jön a francia választások második fordulója, amelynek során Macron pártjának meglehet a kétharmados többsége a parlamentben. Különben a mélypontot, a brexitet...

Erste Kommentár

A hétvégén jön a francia választások második fordulója, amelynek során Macron pártjának meglehet a kétharmados többsége a parlamentben. Különben a mélypontot, a brexitet követően úgy tűnik, hogy újra növekszik az európai gondolat népszerűsége. Nevezetesen a legfrissebb felmérés szerint az EU lakosságának mintegy háromnegyede szerint jó európainak lenni. Az európai gondolat a fiatalok körében a legnépszerűbb, Angliában is 50 százalékra emelkedett az Európa pártiak aránya az egy évvel ezelőtti 40 százalékos szinthez képest. Ugyanakkor az ötven fölöttieknek csak 58 százaléka osztja a fiatalok többségének véleményét. Vagyis mintha az EU túl lenne a politikai mélyponton. Az egység erősödését a gazdasági fellendülés is segíti, így egy pozitív visszacsatolásról beszélhetünk. Hiszen az erősödő egység erősítő hatással van a gazdasági teljesítményre is. A német választások után, ahol várhatóan Merkel megerősíti a pozícióit, erős Német- Francia tengellyel komoly reformok jöhetnek az EU-ban, amelynek lesznek haszonélvezői, s lehetnek országok, amelyeket kellemetlenül érinthet az új „világrend”.


Mindeközben a görögök végül megkapták a segítséget, amelynek lehet örülni, de alapvetően a maguk útját járják a piacok. Így a mai napon – a tegnap jelentősebb csökkenést követően – a DAX kicsit magára találhat, míg a BUX várhatóan inkább egy oldalazó mozgást fog végezni.

Folytatódik a hullámvasút az amerikai piacokon

Emelkedés váltotta fel a kezdeti esést a tengerentúli indexekben a tegnapi nap folyamán, azonban végül így is a negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek. Az S&P500 0,22%-kal, a Dow 0,07%-kal, a Nasdaq pedig 0,47%-kal került lejjebb. Ezzel a többnyire technológiai cégeket tömörítő index a 20 és 30 napos mozgóátlagok alatt zárta a napot, így ha hamarosan nem tud ismét ezen szintek fölé emelkedni, az a 6.000 pont irányába további esést vetítene előre.


Az ügyhöz közel álló források szerint a gyógyszerárak szabályozásáról szóló elnöki rendeletet készít elő a Trump adminisztráció. Az egészségügyi és a költségvetési tárca emberei a mai napon találkoznak, hogy megvitassák kérdéseiket, a rendelet pedig heteken belül életbe is léphet.


Létszámleépítést jelentett be a Nike reorganizációs programjának keretében. A vállalat globálisan alkalmazottainak 2%-ától válik meg, ami körülbelül 1.400 dolgozót jelent. A program keretében ezen felül a Nike fel szeretné gyorsítani a termékfejlesztés folyamatát, és kulcsfontosságú piacaira helyezni a hangsúlyt. A vállalat részvényei 3%-ot estek a hírekre a tegnapi kereskedés során.

Kicsit optimistább lett a BoJ

Vegyes képet mutatnak ma reggel az ázsiai részvénypiacok. A Nikkei a jen gyengülésének köszönhetően 0,6%-kal emelkedik, a Hang Seng 0,3%-kal került feljebb, míg a Shanghai index 0,2%-ot veszített értékéből.


Nem változtatott a -0,1%-os alapkamaton és az eszközvásárlási programon sem a BoJ mai kamatdöntő ülésén. A jegybank megemelte belső fogyasztásra való előrejelzését, amit a javuló foglalkoztatottsági helyzettel és a növekvő bérekkel indokolt. Az ülést követő sajtótájékoztatón Haruhiko kuroda, a jegybank elnöke úgy nyilatkozott, hogy nem mérlegelik az eszközvásárlási program potenciális kivezetésének megkezdését.

Határidős piacok

A mai nap az európai és az amerikai piacok is pozitív tartományban vannak.  

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Ellenséges felvásárlást kísérel meg az UniCredit a Commerzbank-kal szemben

Az olasz UniCredit Bank megszerezte a német Commerzbank 9 százalékát, és nagyon úgy tűnik, hogy többségi tulajdonos szeretne lenni. Ennek viszont...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben