Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább folytatódhat a Monte dei Paschi di Siena 545 éves történelme

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. június 2.   08:29

TV vitával szerezheti vissza a többséget Theresa May Optimizmus jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A FTSE100 0,32%-ot, a DAX 0,4%-ot, a CAC40 0,66%-ot emelkedett. Megmenekülhet a világ legrégebbi bankja, a Monte dei Paschi di Siena....

TV vitával szerezheti vissza a többséget Theresa May

Optimizmus jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A FTSE100 0,32%-ot, a DAX 0,4%-ot, a CAC40 0,66%-ot emelkedett.


Megmenekülhet a világ legrégebbi bankja, a Monte dei Paschi di Siena. Hosszú hónapokig tartó egyeztetést követően az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az olasz állam mentőcsomagot nyújtson a banknak, ami 8,8 milliárd eurós tőkeemelést jelent. A tranzakció részben új részvények kibocsátásával jár, részben pedig kötvények átkonvertálása történik.


Újabb televíziós vitát tart ma Theres May és a munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn, melyen nézői kérdéseket fognak megválaszolni. 8 nappal a parlamenti választás előtt kimondottan érdekessé teszi a vitát, hogy a friss felmérések szerint Theresa May pártja a fiatalok aktivitásának növekedése miatt akár a parlamenti többséget is elveszítheti.


A tegnap megjelent végleges májusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek nem mutattak jelentős változást. A francia PMI enyhén gyengébb, míg a német adat enyhén jobb lett az előzetes becslésnél, de az eurózónára vonatkozó PMI pontosan megfelelt az 57,0 pontos előzetes becslésnek.


Ma nem jelenik meg fontosabb európai adat.

Nem ment jól a BMW-nek az USA-ban

11%-kal estek vissza a BMW gépjármű értékesítései a tengerentúlon májusban, így a hónapban összesen 25.818 autót, míg idén eddig 120.124 autót adott el a vállalat, ami 3,6%-os visszaesést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A SUV-ok továbbra is nagyon jól teljesítenek 10% feletti év/év alapú növekedéssel, de májusban az 5-ös BMW is hasonlóan jó teljesítményt mutatott.

Ismét egy lépéssel közelebb a Linde-Praxair egyesüléshez

A Linde felügyelőbizottsága tegnapi ülésén jóváhagyta a Linde és a Praxair egyesülését. A tranzakcióval a világ legnagyobb ipari gázokkal foglalkozó vállalkozása jöhet létre. A mostani jóváhagyás ellenére a német szakszervezeteknek még továbbra is rá kell bólintaniuk.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben