Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Olasz bankokat tőkésítenek fel

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. május 26.   09:17

Trump kioktatta szövetségeseit Jens Spahn német pénzügyminiszter-helyettes elmondta, hogy az Egyesült Királyság nem kerülheti el az Európai Unióval szembeni pénzügyi kötelezettségeit, és felszólította...

Trump kioktatta szövetségeseit

Jens Spahn német pénzügyminiszter-helyettes elmondta, hogy az Egyesült Királyság nem kerülheti el az Európai Unióval szembeni pénzügyi kötelezettségeit, és felszólította a brit politikusokat, hogy tartózkodjanak a durva Brexit-retorikától, amely nehezebbé teszi a tárgyalásokat.


Folyik a bankok feltőkésítése Olaszországban. Két nem tőzsdén jegyzett bank, a Banca Popolare di Vicenza (2,2) és Veneto Banka (1,4) együttesen 3,6 milliárd eurónyi állam által garantált kötvényt bocsáthat ki a pénzügyminisztérium engedélye szerint. Korábban már 6,5 milliárd euró értékben bocsátottak ki hasonló kötvényeket. A lépésre azután került sor, hogy az Európai Bizottság tegnap közölte velük, hogy nem adnak engedélyt a korábban megemelt tőkekövetelmény 1 milliárd euróval történő csökkentésre. A kötvények kibocsátása már zajlik.


Tavaly 36 százalékkal több, 117.000 EU-s állampolgár hagyta el az Egyesült Királyságot, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a szigetre 2012 óta először kevesebben érkeztek, mint egy évvel korábban. Ez feszültségeket okoz a pénzügyi, az egészségi és a kiskereskedelmi szektorokban a csökkenő munkaerő kínálat miatt. Ez pedig az inflációban csapódhat, le.


A NATO csúcson komoly törésvonalak rajzolódtak ki az egyes országok vezető között, miközben Trump újra arról beszélt, hogy növelni kell a tagoknak a katonai költségvetési kiadásokat a korábban vállalt, a GDP 2 százalékára rugó szintre. Azt pedig csak sugallta, hogy nem fogja megvédeni őket, ha nem így járnak el. Ez pedig kellemetlen lehet az éppen javulóban levő költségvetésekre nézve.

350 millió dolláros büntetést kapott a BNP Paribas

Végül 350 millió dolláros büntetést szabott ki a New York-i Pénzügyi Felügyelet a BNP Paribas-ra a nemzetközi devizapiacok manipulálása miatt. A felügyelet állítása szerint 2007 és 2013 között a bank legalább egy tucat kereskedője manipulálta többek között a dél-afrikai rand, a török líra, de a forint piacát is. Az érintett kereskedők azóta már nem dolgoznak a banknál, a BNP Paribas pedig úgy fogalmazott, hogy mélységesen sajnálja a történteket.

Hamarosan megegyezhet a Deutsche Bank és a Fed

Egy a kérdésben érintett szereplő szerint hamarosan lezárulhatnak a tárgyalások a Deutsche Bank és a Fed között annak kapcsán, hogy a bank kb. 10 milliárd dollárt segített ügyfeleinek Oroszországból kihozni. Ennek kapcsán Angliában már 630 millió dollár büntetést fizetett a bank.

Felminősítés az ArcelorMittal-nál

Semlegesről felülteljesítésre javította az ArcelorMittal besorolását a Macquaire. Noha még a megelőző nap 9,5 euróról 28,5 euróra emelte célárát az elemzőház, ez csupán technikai jellegű volt, ugyanis 3:1 arányú részvényösszevonás történ a vállalatnál. A felminősítést egyébként az attraktív 4,3-es EV/EBITDA értékeltséggel, az Ilva acélmű felvásárlásának pozitív hatásával és az osztalékfizetés lehetséges idei visszaállításával indokolta az elemző. A Macquire jelenlegi célára körülbelül 40%-kal van az aktuális piaci ár felett.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben