Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erős kilátásokat fogalmazott meg a WizzAir

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. május 25.   08:47

Hűtötte a várakozásokat Draghi Minimális elmozdulások jellemezték tegnap az európai kereskedést. A DAX és a CAC40 egyaránt 0,13%-ot csökkent. A FTSE100 0,4%-os emelkedésével a kivételek közé tartozott.

Hűtötte a várakozásokat Draghi

Minimális elmozdulások jellemezték tegnap az európai kereskedést. A DAX és a CAC40 egyaránt 0,13%-ot csökkent. A FTSE100 0,4%-os emelkedésével a kivételek közé tartozott.


Mario Draghi tegnap Madridban arról beszélt, hogy a logika azt diktálja, hogy a kamatemelésről csak az után döntsön az EKB, hogy befejezte eszközvásárlási programját. Draghi ezzel azokat a spekulációkat hűtötte, mely szerint a sorrend akár meg is fordulhat a negatív kamatok káros hatásai miatt.


Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint még szorosabb együttműködésre van szükség az Európai Unión belül. Kiemelte a bevándorlás-, a biztonság-, a kül-, a gazdaság- és a pénzügy politika területét. A szorosabb együttműködés érdekében az alapszerződést is módosítaná, bár elismerte, hogy elképzeléseivel nem minden tagország ért egyet, így arra számít, hogy kezdetben csak néhány ország indítja el a szorosabb együttműködést.


Ismét sikertelenül zárultak a holland kormányalakítási egyeztetések. Immáron másodszorra sem sikerült koalíciót alkotni, így tovább folytatódnak a koalíciós partner keresésére vonatkozó erőfeszítések. Mivel nagyon szétaprózódtak a holland pártok a parlamentben, ezért szinte borítékolható volt, hogy a koalíciós egyeztetések hosszú időt fognak igénybe venni. Végső esetben akár egy kisebbségi kormány is létrejöhet.

250-270 millió euró közötti eredményt vár a légitársaság

A Wizzair a nemrégiben indult 2018-as üzleti évre kimondottan erős kilátásokat fogalmazott meg. 250-270 millió euró közötti adózott eredményt vár a társaság, miközben a piaci várakozások ennél sokkal visszafogottabbak, mindössze 240 millió euró közötti eredményt vetítenek előre. A lezárt 2017-es év eredménye viszont nem lett túl erős, 225 millió eurós profit ért el a társaság, míg a piaci konszenzus 232 millió euró volt. Az idei év erősen indult, de a cél teljesítése nagymértékben a nyári szezontól fog függeni. Az idei évre vonatkozó erős várakozás pozitív árfolyamreakciót váltott ki a nyitást követően.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben