Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

8,8 milliárd eurós tőkeemelés jöhet a világ legrégebbi bankjánál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. május 24.   09:10

Tovább javult az európai gazdasági hangulat Emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,31%-ot, a CAC40 0,47%-ot emelkedett, a FTSE100 pedig 0,15%-ot csökkent. Az Európai Unió napokon belül jóváhagyhatja, hogy...

Tovább javult az európai gazdasági hangulat

Emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,31%-ot, a CAC40 0,47%-ot emelkedett, a FTSE100 pedig 0,15%-ot csökkent.


Az Európai Unió napokon belül jóváhagyhatja, hogy Olaszország összesen 8,8 milliárd euró értékben tőkét emeljen a bajba jutott Banca Monte dei Paschi di Siena bankban. A bank megmentéséről szóló egyeztetések már hónapok óta tartanak, ezek sarkalatos pontja, hogy hogyan kezeljék a nem teljesítő hiteleket. Méretét tekintve az 1930-as évek óta ez lenne a legnagyobb olasz bankmentés.


A tegnap megjelent adatok alapján Németországban és az eurózónában is a vártnál jobban növekedett a termelő szektorban a beszerzési menedzser index, míg a szolgáltató szektor esetében enyhe visszaesés volt tapasztalható.


A tegnap megjelent német IFO index alapján tovább javult a gazdasági hangulat Németországban, és a jövővel kapcsolatos kilátásokat illetően is optimistábbak lettek a vállalatvezetők.


Tegnap éjjel a legmagasabb szintre emelték Nagy-Britanniában a terrorellenes készültséget, mivel attól tartanak, hogy újabb támadást hajthatnak végre az országban.

Dízelautói miatt perelik a Fiat Chrysler-t Amerikában

Nem sikerült megegyeznie a Fiat Chrysler-nek az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal, így a minisztérium tegnap hivatalosan is pert indított a vállalat ellen. A per tárgyát környezetvédelmi előírások megszegése képezi az autógyár dízelautóival kapcsolatban, ráadásul az emissziós teszteken való szándékos csalás gyanúja is felmerült. A vállalat tagadja a vádakat, így most rajtuk a sor, hogy bizonyítsák igazukat. A hírekre 4%-ot estek a vállalat részvényei a tegnapi amerikai kereskedésben.

Vizsgálat a Daimlernél

A német hatóságok tegnap hatalmas vizsgálatot tartottak a Daimler több irodájában is Németországban. A gyanú szerint a vállalat megtévesztette a fogyasztókat és a dízel autóiknál nem a valós kibocsátási értékeket szerepeltettek. A hírre már tegnap is negatív árfolyam reakció volt látható, de ez akár a mai nap is tovább folytatódhat.

Már tengerentúli járatokra is lehet foglalni a Ryanairnél

Az ír fapados légitársaság múlt héten bejelentette, hogy már csatlakozó járatokra is lehet foglalni átszállással jegyet. Most pedig bejelentette a fejlesztés újabb ütemét, hogy már tengerentúli járatokra is értékesítenek jegyeket. Igaz, ebben az esetben nem végig a Ryanair üzemelteti a járatokat, hanem a spanyol Air Europa. A menetrendek összehangolása még nem történt meg, de állítólag már erre sem kell sokat várni. Ezt követően a fapados Ryanairről kényelmesen át lehet szállni az Air Europa tengerentúli járataira, vagyis a Ryanair fogja a tengerentúli járatokra ráhordani az utasokat. A hír kapcsán árfolyamhatásra nem számítunk. A hasonló lépések szükségesek ahhoz, hogy a Ryanair elérje növekedési céljait, hogy 2024-re 200 millió utast szállítsanak a tavalyi 117 millió után.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben