Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felvásárolják az FHB-t

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 23.   08:27

Erste kommentár A jelenlegi nagy tulajdonosok, a Takarékbank és a tulajdonos takarékszövetkezetek tulajdonosi együttműködési szerződést kötöttek, amelynek következtében, a cirka 70 százalékos becsült tulajdonosi...

Erste kommentár

A jelenlegi nagy tulajdonosok, a Takarékbank és a tulajdonos takarékszövetkezetek tulajdonosi együttműködési szerződést kötöttek, amelynek következtében, a cirka 70 százalékos becsült tulajdonosi hányaddal rendelkező körnek vételi ajánlati kötelezettsége keletkezett. Az általunk számított minimális ajánlati árnak 523 forintnak (egy éves súlyozott átlagár) kellene lennie, hiszen a könyvszerinti érték 491 forint. Ugyan nem számítunk nagyvonalú ajánlatra még annak ellenére sem, hogy a Takarékbank közgyűlése korábban úgy döntött, hogy az FHB-t teljes mértékben meg kívánja szerezni. Így egy kissé furcsának tartjuk a részvény erőteljes emelkedését a nyitásban.


Merkel szerint túl gyenge az európai fizetőeszköz, amely az EKB laza monetáris politikájának köszönhető. Ez olaj volt a tűzre az euró további erősödéséhez, ami viszont nem olyan jó a német részvények jelentős hányadának, hiszen jelentős exportkitettséggel rendelkező vállalatokról van szó. Ez pedig nem segít az amúgy is korrekciós fázisban levő DAX indexnek.


A BUX index az elmúlt napok emelkedését követően ma kissé csökkenhet, míg a DAX estében a pozitív reggeli mozgás ellenére is óvatosak lennénk. Az utóbbi esetében alapvetően korrekciós fázisban vagyunk, s azon belül alakult ki a valószínűleg elég rövid távú emelkedés. Egyébként a BUX-ban is érik egy komolyabb korrekciós fázis kialakulása a nem túl távoli jövőben, legalábbis technikai szemmel nézve.

Megoszlik a Fed kormányzók véleménye az USA gazdaságával kapcsolatban

Emelkedéssel zárták a vezető amerikai indexek a hétfői kereskedést, így közel három nap leforgása alatt ledolgozván a szerdai nagyobb esést. Az S&P500 0,52%-ot, a Dow 0,43%-ot, a Nasdaq 0,82%-ot tudott emelkedni.


A dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan továbbra is összességében három kamatemelést tart reálisnak a 2017-es évre. Véleménye szerint az USA nagyon közel van a teljes foglalkoztatottsághoz, a közelmúlt gyengébb inflációs adataiból pedig még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.


Lael Brainard Fed kormányzó úgy nyilatkozott, hogy az amerikai munkaerőpiac jelenlegi állapotában meghaladta azt az egyensúlyi szintet, amit a Fed legtöbb kutatása szükségesnek tartott ahhoz, hogy az új belépők el tudjanak helyezkedni a piacon. Brainard aggályát fejezte ki a maginflációval kapcsolatban is, ami az utóbbi időben nem igazán mutatott jelentős gyorsulást.


Az inflációs cél szimmetrikusságát hangsúlyozta a chicagói Fed elnöke, Charles Evans shanghai beszédében. Véleménye szerint, amennyiben a gazdasági szereplők plafonként tekintenének a Fed 2%-os inflációs céljára, az inflációs várakozások lejjebb lennének a jelenleginél, ezért is fontos a szimmetrikusság.


A vártnál jobb képet mutatott a chicagói Fed gazdasági aktivitást mérő indexe áprilisban. Az index értéke 0,49 pont lett a várt 0,11, és az előző havi 0,08 pontot követően. Ezzel az index továbbra is a pozitív tartományban van, ami azt jelenti, hogy a gazdaság a historikus átlagnál gyorsabb ütemben bővül. A pozitív meglepetés főként az ipar jó teljesítményének és a jó foglalkoztatottsági adatoknak volt köszönhető.

22 hónapos csúcson a hongkongi tőzsde

Vegyes kereskedés jellemezte ma reggel az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,4%-ot, a Shanghai index 0,5%-ot csökkent, míg a Hang Seng index 0,1%-ot emelkedett. A hongkongi tőzsde 22 hónapos csúcsra emelkedett. Az index emelkedését elsősorban a biztosító és kaszinótársaságok emelkedése támogatta.


Az előzetes adatok alapján májusban a múlt havi 52,7 pontról 52,0 pontra csúszott vissza a japán Nikkei beszerzési menedzser index értéke.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Tovább vette saját részvényeit a Magyar Telekom

A Magyar Telekom 2017. május 19-én további 270.000 darab saját részvényt vásárolt 463 forintos átlagáron. A részvényeket az ösztönzési rendszer keretében használják majd fel. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában 1.430.625 darab Magyar Telekom részvény van.

MNB kamatdöntés lesz ma

A piac arra számít, hogy marad a 0,9%-os alapkamat.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben