Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A brazil zuhanás ellenére javult a hangulat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 19.   08:24

Erste kommentár Hatalmasat zuhant a brazil tőzsde az újabb korrupciós, politikai botránynak köszönhetően. Akkorát (10 százalék), hogy még 30 percre fel is kellett függeszteni a kereskedést, hogy utána 8,8...

Erste kommentár

Hatalmasat zuhant a brazil tőzsde az újabb korrupciós, politikai botránynak köszönhetően. Akkorát (10 százalék), hogy még 30 percre fel is kellett függeszteni a kereskedést, hogy utána 8,8 százalékos mínuszban zárjon a börze. Sőt a brazil reál is hasonló mértékben esett az amerikai dollárral szemben. Mindeközben a Trump-féle politikai botrány következtében kialakult aggodalom elmúlóban van a piacokon, vagy legalábbis a megfelelő esés után újra észak felé kacsingatnak a piacok. Vagyis a legújabb botránynak már nincs hatása a nemzetközi piacokra. Ez is azt jelzi, hogy továbbra is inkább fellendülőben lévő gazdasági kilátások határozzák meg a teljesítményt, hiszen a korreláció továbbra sem túl erős a piacok között. Ezt mutatja a magyar börze leválása is a nemzetközi trendekről, hiszen pl. tegnap is felülteljesítő volt a magyar piac.


A mai napon a megnyugvó piaci környezetben mind a BUX, mind a DAX esteében emelkedést várunk.

Nem bizonytalanítja el a gazdasági szereplőket a reformok csúszása

Emelkedéssel zárták a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi kereskedést, azonban ezzel a szerdai esések töredékét sikerült csak ledolgozniuk. Az S&P500 és a Dow napon belül lefordult a 20 napos mozgóátlagról és előbbi végül 0,37%-os, utóbbi 0,27%-os emelkedéssel fejezte be a kereskedést. A Nasdaq a 20 és 30 napos mozgóátlagok között tartózkodik, a kereskedést 0,73%-os emelkedéssel zárta. Érdemes lesz figyelni, hogy sikerül-e az indexnek a közeljövőben visszakapaszkodni a rövidtávú mozgóátlagok fölé, ugyanis ellenkező esetben tovább tarthat a korrekció.


A clevelandi Fed elnöke, Loretta Mester ismét felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad a Fed-nek túlságosan lassú ütemben emelnie a kamatokat, ugyanis ez az infláció hirtelen megugrásához is vezethet. Emellett Mester úgy nyilatkozott, hogy az üzleti szférával való egyeztetései során arról kapott megerősítést, hogy hiába csúsznának az amerikai gazdasági reformok, a szereplők jónak ítélik meg a jelenlegi üzleti környezetet, ami miatt továbbra is új beruházásokban és új munkaerő felvételében gondolkodnak.


Megfelelt a várakozásoknak az Applied Materials második negyedéves gyorsjelentése, a következő negyedévre pedig pozitív kilátásokat fogalmazott meg. A vártnak megfelelő eredmény 3,55 milliárdos árbevételt és 0,79 dolláros tisztított egy részvényre jutó profitot jelent. A harmadik negyedévre az elemzői várakozásoknál 7,5%-nál magasabb árbevételt vár a vállalat, amit a jó iparági környezettel magyaráznak. A befektetők a jelentést követően profitrealizálásba kezdtek és közel 5%-os mínuszban is járt a részvény piaczárást követően, végül azonban minimális pluszban zárt.


Elmaradt az előző havi 53,5 ponttól, azonban 49,5 pontos értékével továbbra is relatíve magas tartományban van a Bloomberg gazdasági várakozásokat felmérő indexe, derült ki a tegnap közzétett májusi adatokból.

Csökkent a működőtőke beáramlás Kínába

Mára már megnyugodtak az ázsiai piacok. A Nikkei 0,3%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,2%-ot csökkent.


Az indiai Sensex index új csúcsra emelkedett, miután az állam egységesítette a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó adót. Elsősorban a fogyasztási cikkek gyártói és a közműszolgáltatók emelkedése húzta az indexet.


A tegnap ázsiai piaczárást követően megjelent adatok alapján áprilisban 4,3%-kal csökkent a Kínába irányuló működőtőke beáramlás (FDI). A beáramlás elsősorban a szolgáltató szektort érintette, de a legnagyobb növekedés az építőiparban volt.

Határidős piacok

A főbb határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Tovább vette saját részvényeit a Magyar Telekom

A Magyar Telekom 2017. május 17-én további 290.000 darab saját részvényt vásárolt 463 forintos átlagáron. A részvényeket az ösztönzési rendszer keretében használják majd fel. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában 870.625 darab Magyar Telekom részvény van.

OTP osztalékfizetési rend

Az OTP hivatalosan is közzétette osztalékfizetési rendjét. Az egy részvényre jutó osztalék pontos mértéke 192,49336858 forint. A kifizetés június 6-án kezdődik, osztalékszelvénnyel május 25-án forog utoljára a papír.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben