Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Céláremelések az OTP-re

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 17.   08:20

Erste kommentár Egymás után emelik a nagyobb házak az OTP-re vonatkozó célárfolyamukat. Tegnap a Morgan Stanley jött egy 10.000 forint feletti célárral, miközben az értékelési tartománya attól...

Erste kommentár

Egymás után emelik a nagyobb házak az OTP-re vonatkozó célárfolyamukat. Tegnap a Morgan Stanley jött egy 10.000 forint feletti célárral, miközben az értékelési tartománya attól függően, hogy optimista vagy pesszimista szcenáriót vizsgált, 5 és 14 ezer forint között szórt. Ugyanakkor az is igaz, hogy a két szélsőértékre inkább zéró valószínűséget adtak az elemzők, és 100 százalékos meggyőződésük van az alap szcenárió tekintetében. Ma pedig a Citi emelte meg jelentősen a célárfolyamot 9.965 forintra a korábbi 8.910 forintról. A MS esetében az ok az eredményvárakozások emelése volt, s valószínűsíthető ez a lépés a Citi esetében is. Hiszen egy nagyon meggyőző első negyedéves eredményt láthattunk az OTP-től, ráadásul úgy tűnik, hogy a nettó kamatmarzson a nyomás megszűnőben van. Sőt a hitelvolumenek is (jelzálog) növekedésnek indulhatnak. Mindeközben ma reggel a Raiffeisen is „brutálisan” jó eredményt tett közzé. Közel duplázta az eredményét tavalyhoz képest (pro-forma az összeolvadás miatt). A céltartalékok csökkentek, a bevételek pedig növekedtek. Még a nettó kamatbevétel is! Mindeközben a céltartalékok csökkentek tavalyhoz képest. Ez pedig sokkal egészségesebb bankgazdasági környezetet sugall.


A jó eredmények és a jó ZEW index ellenére a hangulat továbbra is negatív szerte a világban. Így a mai napon kismértékű csökkenésre számítunk mind a DAX, mind a BUX esetében.

Újabb csorbát szenvedhet Trump népszerűsége

Kis elmozdulással zárták a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi kereskedést. Az S&P500 0,07%-ot veszített értékéből, a Nasdaq 0,33%-ot emelkedett, míg a Dow stagnált.


Tovább duzzadt a botrány Donald Trump körül, azt követően, hogy a New York Times tegnapi számában lehozta, hogy az FBI menesztett igazgatóját, James Comey-t Trump arra kérte, hogy hagyja abba a nyomozást Michael Flynn, volt nemzetbiztonsági tanácsadó után. Az ügy azért különösen kínos Trump számára, mert Flynn anno még önszántából mondott le a posztról, mert saját bevallása szerint kinevezése előtt elhallgatta bizonyos orosz kapcsolatait. Az utóbbi napok történéseit követően van olyan republikánus szenátor, aki már a Watergate botrányhoz hasonlította az ügyet.


Beérni látszik a hónapok óta tartó pozitív trend a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexekben, ugyanis áprilisban több éves csúcsra futott az ipari termelés a tengerentúlon. Márciushoz képest 1%-kal bővült az amerikai ipar, ami felülmúlja a 0,4%-os elemzői konszenzust. Év/év alapon 2,2%-os bővülést láthattunk, amivel felgyorsulni látszik a 2016 eleje óta tartó emelkedő trend. A bővülésből a szektorok többsége kivette a részét, érdekesség, hogy az autóipar okozta a legnagyobb pozitív meglepetést 5%-os bővülést mutatva a hónapban.

Gyengítené a rúpiát az indiai jegybank

Lejtmenetbe kapcsoltak az ázsiai piacok. A Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng 0,1%-ot, a Shanghai index pedig 0,2%-ot csökkent.


A végleges márciusi adatok alapján Japán ipari termelése 3,5%-kal bővült, míg az előzetes adat csak 3,3-os növekedést mutatott. A márciusi gépipari megrendezések ugyanakkor csalódást keltőek lettek, a várt 1,2%-os növekedés helyett 0,7%-os csökkenés volt látható év/év alapon.


Gyengítené a rúpiát az indai jegybank és ennek érdekében határidős tranzakciókat kötött 8 milliárd dollárnyi deviza vételével, amivel ennek megfelelő összegű rúpiával növelte a likviditást. A rúpia év eleje óta már több mint 6%-ot erősödött a dollárral szemben. A határidős (forward) ügyletekhez limitproblémák miatt kényszerült a jegybank. Eddig a hasonló műveleteket a spot piacon is képesek voltak végrehajtani.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Saját részvényt vett az Mtel

A Magyar Telekom 2017. május 15-én 270.000 darab saját részvényt vásárolt 470 forintos átlagáron. A részvényeket az ösztönzési rendszer keretében használják majd fel. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában 310.625 darab Magyar Telekom részvény van.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben