Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnál jobb profit a Richtertől

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 9.   08:48

Erste kommentár Ma reggel publikálta első negyedéves eredményét a Richter, amely messze meghaladta a várakozásokat és 70 százalékkal múlta felül a tavalyi első negyedéves eredményt. Habár Magyarország...

Erste kommentár

Ma reggel publikálta első negyedéves eredményét a Richter, amely messze meghaladta a várakozásokat és 70 százalékkal múlta felül a tavalyi első negyedéves eredményt. Habár Magyarország kivételével minden régióban növelni tudta az árbevételét, a jó eredmény mégis inkább az erős orosz teljesítménynek és a felértékelődő rubelnek köszönhető. Ugyanakkor továbbra is jól szerepel a cariprazine az USA-ban, amelynek az árbevétele 50 millió dollár közelébe érhetett az első negyedévben, s így jó eséllyel elérheti idén a 200 millió dolláros árbevételt (konzervatív megközelítésben), amely duplázás közeli érték év per év alapon. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy tavaly az első negyedévet egy 3,5 milliárd forintos átértékelés (kínai tulajdonrész növelés) is emelte, akkor az üzemi eredmény nem „csak” 7,6 százalékkal, hanem inkább 40 százalék körüli értékkel emelkedett. Egy szó mint száz, a csökkenő bruttó fedezet hányad ellenére, amely az Esmya, Bemfola és Grünenthal portfólió magasabb amortizációjának és az alacsony fedezeti hányadú román értékesítés megugrásának köszönhető, ez az eredmény jónak tekinthető. Így pozitív árfolyam reakcióra számítunk, de ne feledjük, hogy a cég a reggeli órákban sajtótájékoztatót tart, ahol valószínűleg kellően konzervatív lesz a menedzsment a jövő tekintetében, ahogy ezt már megszoktuk jó eredmények közzététele esetén. Vagyis érdemes lesz figyelni a híreket.



A mai napon a DAX tovább oldalazhat, amely akár kis emelkedésben is lecsapódhat. Mindeközben elsősorban a Richternek köszönhetően valamiféle emelkedést várunk a BUX indexben. Azt se feledjük el, hogy a MOL részvények ma már osztalékszelvény (625 forint) nélkül forognak, s így ennyivel lejjebb nyithat a papír, de ezzel a BUX indexet kiigazítják.

Optimista a Fed az amerikai gazdasággal kapcsolatban

Nem mutattak jelentős elmozdulást az amerikai részvényindexek a tegnapi nap folyamán, mind a három vezető index stagnálással fejezte be a kereskedést.


A Fed clevelandi elnöke, Loretta Mester szerint a Fed-nek folytatnia kell a kamatok fokozatos emelését, ugyanis ez szükséges ahhoz, hogy ne váljon túlfűtötté a gazdaság. Amennyiben a jegybank arra kényszerülne, hogy gyorsabb ütemben emeljen kamatot, az egy esetleges recesszió kockázatát is magában hordozná Mester szerint. Az első negyedéves gyenge fogyasztói kiadásokat követően azok visszapattanásával számol Mester az év hátralevő részében.


James Bullard, a Saint Louis-i Fed elnöke szerint a márciusi inflációs adatok csalódást keltőek voltak, azonban továbbra is úgy gondolja, hogy még idén év végére eléri inflációs célját a Fed. Bullard többnyire lazább monetáris politikát támogat, mint a régiós Fed kormányzók többsége, ám most úgy nyilatkozott, hogy szerinte az alapkamat a gazdaságnak megfelelő helyen tartózkodik.

A Moody's szerint a japán jegybank lesz az állam legnagyobb hitelezője

Vegyes teljesítmény jellemezte az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,4%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,3%-ot, a Nikkei pedig 0,1%-ot csökkent.


A Moody’s arra figyelmeztetett, hogy a japán jegybank lesz a japán állam legnagyobb hitelezője. A BoJ már most is a kibocsátott állampapír állomány 40%-át birtokolja, ami még tovább emelkedhet. Egyrészt a japán kötvényvásárlási program leállítása egyelőre még nem várható, másrészt a lakosság kötvényvásárlási képessége is csökkenhet az öregedő társadalom és az alacsony hozamok miatt. A japán államkötvények A1 besorolással és stabil kilátással rendelkeznek a Moody’s hitelminősítőnél.


Koreában ma rendkívüli választásokat tartanak, melynek célja, hogy a korrupcióba került Park Geun-hye utódját megválasszák.


A japán jegybank elnöke, Haruhiko Kuroda szerint a következő költségvetési évben továbbra is elérhető lesz a jegybank 2%-os inflációs célja. A piac ugyanakkor pesszimista ezzel a célkitűzéssel kapcsolatban.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow 0%-on állt, az S&P és a Nasdaq mínuszban, míg a DAX pluszban volt.

Mától osztalékszelvény nélkül forog a MOL

A részvényenként 625 forintos osztalék kifizetése május 17-én kezdődik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben