Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Macron a nyerő

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 24.   08:19

Erste kommentár Lezajlott a francia elnökválasztás első fordulója, ahol Macron magabiztosan nyert. Fillion elismerte vereségégét és közölte, hogy innentől Macront támogatja, aki nagy valószínűséggel – a...

Erste kommentár

Lezajlott a francia elnökválasztás első fordulója, ahol Macron magabiztosan nyert. Fillion elismerte vereségégét és közölte, hogy innentől Macront támogatja, aki nagy valószínűséggel – a felmérések szerint 62 százalékos aránnyal – megnyeri a második fordulót. A volt gazdasági miniszter és befektetési bankár egyik legfontosabb várható intézkedése, hogy a társasági adót a jelenlegi 33 százalékról 25 százalékra csökkenti. Ezen túlmenően is vannak tervei a gazdaság élénkítésére (pl. a 18 évesek 500 euró kultúrára költhető támogatást kapnának), és tervei között szerepel a munkanélküliség elleni harc is. Egy szó, mint száz, meglepő mértékű öröm tört ki a piacokon annak ellenére, hogy a vártnak megfelelő eredmény született. Így az euró nagyot ugrott, a jen és az arany gyengült. A jelenség oka az lehet, hogy a legutóbbi két nagyobb népszavazás, választás (brexit, USA elnökválasztás) a papírformának ellentmondó eredményt hozott. Persze ebben benne lehet az, hogy pont a korábbi meglepetések miatt, sokan játszhattak a meglepetésre, s most zárják a pozíciót. Ha pedig így van, akkor átmeneti lehet a reggeli nagy lelkesedés.


A DAX index ma reggel a korábbi csúcstól (12.390) nem sokkal elmaradva készül nyitni. Ez a szint viszont megálljt parancsolhat az indexnek. Ma összességében emelkedés várható mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Az adóreformokkal kapcsolatos bejelentés várható a héten az USA-ból

Kisebb csökkenéssel zárták a pénteki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,3%-ot, a Dow 0,15%-ot, a Nasdaq pedig 0,11%-ot veszített értékéből.


Donald Trump az adóreformmal kapcsolatos nagy bejelentést lengetett be a hét második felére. Sokakat meglepetésként ért a döntés, és kíváncsian várják, hogy mennyire részletes bejelentést tesz majd az amerikai elnök.


A Fed alelnöke, Stanley Fischer továbbra is két kamatemelést tervez még az idénre. Véleménye szerint az első negyedév várhatóan gyengébb gazdasági teljesítménye lefele lóghat ki a sorból, és az év további részében gyorsabb ütemben növekedhet a gazdaság.


Újabb vártnál gyengébb gazdasági hangulatindex érkezett a pénteki nap folyamán a tengerentúlról. A Markit feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe 52,8 pont lett a várt 53,8 ponttal szemben, míg a szolgáltatóipari index 52,5 pont lett a várt 53,2 ponttal az áprilisi előzetes adatok szerint. Noha mindkét index esetében visszaesést láthattunk az előző hónaphoz képest, a számok továbbra is a növekedést jelentő 50 pont felett vannak.


A vártnál több meglévő lakást értékesítettek a tengerentúlon. Márciusban évesített alapon 5,71 millió meglévő lakást értékesítettek az előző havi 5,48 millió és a várt 5,6 millióval szemben.

Szabályozási félelmek rántották a mélybe Kínát

Vegyes teljesítmény volt látható Ázsiában, a Nikkei 1,5%-ot emelkedett, a Shanghai index 1,8%-ot csökkent, míg a Hang Seng index stagnált.


A kínai részvénypiac csökkenésében jelentős szerepe volt azoknak a félelmeknek, hogy a pénzügyi felügyelet szigorítani fog a tőkeáttételes ügyleteken, ez pedig már most is részvénypiaci eladásokat generált.


A Shanghai index mai teljesítménye már csak azért is kiugró, mert több mint 80 napja nem volt olyan nap, amikor 1%-nál nagyobbat esett volna a részvényindex. Ez 1992 óta a leghosszabb sorozat volt az indexben. A piacon már olyan spekulációk is megjelentek, hogy esetleg állami alapokon keresztül avatkoznak bele a részvénypiacba, ezzel nyújtva támaszt az indexnek.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben