Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kétharmados többségre tör Theresa May

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 19.   08:20

Erste kommentár Theresa May meglepte a piacokat az előrehozott választással, amelyet június 8-án tartanak. Ugyanakkor a magyarázat logikus. A konzervatívok jelenleg kicsivel több, mint 51 százalékos többséggel rendelkeznek az...

Erste kommentár

Theresa May meglepte a piacokat az előrehozott választással, amelyet június 8-án tartanak. Ugyanakkor a magyarázat logikus. A konzervatívok jelenleg kicsivel több, mint 51 százalékos többséggel rendelkeznek az alsóházban. A miniszterelnök szerint ez kevés olyan fontos tárgyalások előtt, mint a brexit. Ugyanakkor a konzervatív párt támogatottsága most magasan, mintegy 43 százalékon áll, így jó esély van rá, hogy az előrehozott parlamenti választások után akár a 2/3 közelébe kerüljenek a reprezentáció tekintetében. Ugyanakkor egy erős felhatalmazás növeli a hard berxit esélyét, amely szerintünk inkább gyengítené a fontot, míg az is igaz, hogy egy erős felhatalmazás magabiztosabb tárgyalásra adhat lehetőséget, amely jobb alkut eredményezhet. Végül úgy tűnik, a piac inkább a második verzióban hisz, így megvették az angol fizetőeszközt.  


Tegnap igen hamar megfordultak a piacok a kezdeti emelkedésből, amely a francia választások körüli (szerintünk kis) bizonytalansággal, illetve az amerikai adóreformok csúszásával hozható összefüggésbe. Persze eddig is tudott volt mindkettő, így a magyarázatot kissé erőltetettnek érezzük. Mindenesetre az Amerikában várt adóreform csoda most nagyon halasztódni látszik. Még a költségvetésért felelős intézet vezetője is nyilatkozatot adott ki, amelyben kiállt a szükséges adóreformok mellett. Egy szó, mint száz, mivel a csoda „elmaradóban” van, ezért a tőzsdei „csoda” is veszélybe került.


A fentiekkel összhangban a mai napon enyhe csökkenés lehet mind a DAX, mind a BUX indexben.

A huszadik egymást követő negyedévben csökkent az IBM árbevétele

Eséssel zárták a keddi kereskedési napot a vezető amerikai indexek. Az S&P500 0,29%-ot, a Dow 0,55%-ot, a Nasdaq pedig 0,12%-ot veszített értékéből.


Megfelelt az elemzői várakozásoknak az IBM az árbevétel- és a profitsoron, azonban a bruttó marzs szűkebb lett a vártnál. A vállalat éves alapon 2,8%-kal visszaeső, 18,2 milliárd dolláros árbevétele és részvényenkénti 2,38 dolláros operatív eredménye nagyjából megfelelt a várakozásoknak, azonban a 44,5%-os bruttó marzs alulmúlta a 46,9%-os várakozásokat. A vállalatnak főként az európai piacok okoztak csalódást a negyedévben, de ami elsősorban megijeszthette a befektetőket az az volt, hogy a vállalat innovatív technológiákkal (pl: felhő alapú szolgáltatások) foglalkozó részlegének árbevétele két negyedévnyi növekedést követően 2,5%-os éves csökkenést mutatott. A vállalat részvényei több mint 5%-ot estek piaczárást követően.


Mind a bevétel, mind a profitsoron felülmúlta az elemzői várakozásokat a Yahoo az első negyedévben. Független vállalatként az utolsó előtti negyedévét töltő cég 834 millió dolláros árbevételen 0,18 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami felülmúlta a 814 milliós árbevétel és 0,14 dolláros EPS konszenzust. A vállalat szerint a Verizon tervezett felvásárlása idén júniusban fejeződhet be. Piaczárást követően nem mutatott érdemi elmozdulást az árfolyam.


A vártnak megfelelő 0,5%-os havi növekedést mutatott az ipari termelés az Egyesült Államokban márciusban a februári 0,1%-os növekedést követően. Amennyiben részleteiben nézzük a számokat, azt láthatjuk, hogy a közműcégek termelése 8,6%-kal nőtt az előző havi 5,8%-os visszaesést követően, így az ipari termelés növekedésének döntő részét adva. A feldolgozóipari termelés 0,4%-os visszaesést mutatott, ami az első visszaesés 2016 augusztusa óta. Ezt főként az autó és autóalkatrészek gyártásának 3%-os visszaesése okozta.


A kansasi Fed elnöke, Esther George szerint még idén el kéne kezdenie a Fed-nek a mérlegfőösszeg csökkentését és egy előre meghatározott mechanizmus szerint folytatnia azt. Véleménye szerint nem lenne szükség arra, hogy minden kamatdöntő ülés alkalmával megvitassa a Fed, hogy folytatódjon-e a mérlegfőösszeg csökkentése, mivel jelenleg stabil a gazdasági növekedés az USA-ban.

Ismét 0%-ra esett a 10 éves japán hozam

Pesszimista hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést. A Shanghai index 1,2%-ot, a Hang Seng 0,6%-ot csökkent, miközben a Nikkei 0,2%-ot emelkedett.


A globális kockázatkerülés újabb jele, hogy 5 hónap után először ismét 0%-ra esett a 10 éves japán államkötvények hozama. A mostani elmozdulás még összhangban van a japán jegybank politikájával, melynek célja, hogy a 10 éves hozamokat 0% környékén horgonyozza.


Japánba látogat Mike Pence amerikai alelnök, ázsiai körútja április 25-ig tart.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, míg az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben