Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

51% az elnöki rendszer bevezetése mellett szavazott Törökországban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. április 18.   09:32

A törökökre figyeltek hétvégén a befektetők A legutóbbi, múlt csütörtöki kereskedés negatív hangulatban telt a nyugat-európai börzéken, az indexek mérsékelt mínuszban zárták a kereskedést (FTSE100...

A törökökre figyeltek hétvégén a befektetők

A legutóbbi, múlt csütörtöki kereskedés negatív hangulatban telt a nyugat-európai börzéken, az indexek mérsékelt mínuszban zárták a kereskedést (FTSE100 -0,29%, DAX -0,38%, CAC40 -0,59%).


A hétvégén fontos népszavazást tartottak Törökországban. Az alkotmány módosítását szavazták meg 51,34% mellett, így nem a miniszterelnök, hanem az államfő lesz a végrehajtó hatalom az országban. Recep Tayyip Erdogan így egyeduralmi rendszert építhet ki. Az elnök már kilátásba helyezte, hogy az Unióhoz való csatlakozásról és a halálbüntetés visszaállításáról is népszavazásokat fog kiírni.


A következő hétvégén pedig a franciákra fog figyelni a világ, a parlamenti választások első fordulója lesz, jelenleg a függetlenként induló Macron és a jobboldali Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen vezeti fej-fej mellett a felméréseket.

Elindította az IPO folyamatát a lengyel Raiffeisen

A Raiffeisen lengyel leányvállalata benyújtotta a pénzügyi felügyelet számára az IPO tervezett prospektusát. A vállalat célja, hogy június végéig a társaság részvényeinek 15%-át bevezessék a varsói tőzsdére. A hírnek nincs árfolyamhatása.

Csúszás a Linde-Praxair megállapodásban

A Reuters információi szerint nem fog elkészülni a Linde és a Praxair összeolvadásáról szóló szerződés a Linde május 10-i éves közgyűléséig, ami az eredeti határidő lett volna. A csúszás oka az ügy jogi komplexitása. A késés híre negatív, ugyanakkor nem váratlan, már többször is jelentek meg olyan hírek, illetve nyilatkozatok, melyekből érezni lehetett, hogy az eredeti határidők nem lesznek tarthatók.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben