Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Yellen szerint a gazdasági növekedés fenntartása a cél

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 11.   08:21

Erste kommentár 53 éves lettem én, meglepetés e költemény; csecse becse. Ennyi éve ünnepeljük a költészet napját József Attila születésnapján, azaz a mai napon. Míg a költők, s az irodalmi...

Erste kommentár

53 éves lettem én, meglepetés e költemény; csecse becse. Ennyi éve ünnepeljük a költészet napját József Attila születésnapján, azaz a mai napon. Míg a költők, s az irodalmi világ ünnepel, a tőzsdéken inkább a kivárás a jellemző. Továbbra is ott a félelem a szíriai események kapcsán, ráadásul a francia elnökválasztás is egyre közeleg.


Mindeközben Janet Yellen sem volt túl optimista az amerikai gazdaságot illetően. Szerinte alacsony a termelékenység, amit amúgy már elég régóta látunk, és a Fed feladata most már egyébként is inkább a jelenlegi gazdasági növekedés fenntartására, mint annak stimulálására irányul. Ezek a szavak inkább az enyhén szigorító politikát hangsúlyozzák, amelynek az alacsony munkanélküliségi adat után gyengítő irányban kellene hatnia a dollárra. Ezzel szemben az amerikai fizetőeszköz inkább stagnál a korábbi erősödés után, ami jó jelnek vehető a folytatás tekintetében.


A mai napon csökkenésre számítunk mind a DAX, mind a BUX esetében.

Érdekes beszédet mondott Janet Yellen

Továbbra sincs irány az amerikai piacokon a hét első kereskedési napját követően. A vezető részvényindexek minimális, 0-0,1% közötti elmozdulással zártak.


A Michigani Egyetemre látogatott tegnap Janet Yellen, ahol kötetlen beszélgetés keretében mondta el véleményét az amerikai gazdaságról. A Fed elnöke szerint komoly aggodalomra ad okot, hogy egy viszonylag közepesnek mondható, 2%-os gazdasági növekedés mellett rengeteg új munkahely jött létre az utóbbi időben, mert ez a termelékenység növekedésének alacsony szintjére utal. Yellen szerint nem tudni, hogy ennek mi lehet a pontos oka, és, hogy ez mikor fog megváltozni a jövőben. A Fed elnöke továbbá arra is rámutatott, hogy a monetáris politika középpontjában már nem a gazdasági növekedés stimulálása, hanem annak fenntartása áll.

Ismét gyengülhet a kínai jüan

Rossz hangulat jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,4%-ot, a Shanghai index 0,8%-ot, a Hang Seng 1%-ot esett.


A jen enyhén erősödött a dollárral szemben, így az USDJPY árfolyama 110,6-ra csökkent. A jen menekülőeszköz szerepe elsősorban a globális feszültségek (Szíria, Észak-Korea) felerősödésével került előtérbe.


A kínai autóértékesítések 1,7%-kal 2,1 millió darabra növekedtek év/év alapon márciusban.


Piaci vélemények szerint a kínai kormányzat ismét engedheti gyengülni a kínai jüant, miután a tőkekiáramlás megállt, a kínai devizatartalék stabil és enyhült a veszélye, hogy kereskedelmi háború alakuljon ki Amerikával.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben