Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A növekvő politikai feszültség negatívan hathat a piacokra

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 7.   08:31

Erste kommentár Újra növekszik a feszültség az oroszok és az amerikaiak között. Ugyanis az USA aktivizálta magát a szarin gáztámadást követően, s tomahawk rakétákkal lőtte Aszad légi...

Erste kommentár

Újra növekszik a feszültség az oroszok és az amerikaiak között. Ugyanis az USA aktivizálta magát a szarin gáztámadást követően, s tomahawk rakétákkal lőtte Aszad légi bázisát. Kicsit aggasztó az, hogy szinte bármerre nézünk, fokozott politikai feszültséget látunk, mintha puskaporos hordón ülnénk világszerte. Ez igaz a mindennapok politikájára is, akár itthon nézünk körül, akár Európában. Erről eddig nem vettek, vagy nem vesznek igazán tudomást a piacok, de nem árt az óvatosság.


Mindeközben az enyhe amerikai és ázsiai jó hangulatot követően Európában inkább lefelé irányuló mozgások néznek ki a mai napra. A BUX-ot tegnap szerencsésen megfogta a 20 napos mozgóátlag, sőt a 30 napos mozgóátlagig emelkedett, ahonnan a mai napon korrigálhat. Ennek ellenére további emelkedést várunk majd az elkövetkező napokban.

Légitámadást hajtott végre az USA Szíriában

Nem mutattak jelentős elmozdulást a vezető amerikai indexek a tegnapi nap folyamán. Az S&P500 0,19%-ot, a Dow 0,07%-ot, a Nasdaq pedig 0,25%-ot emelkedett.


Donald Trump nyilvánosságra hozta, hogy célzott támadást rendelt el egy, az Aszad rezsim által uralt szíriai reptér ellen, ahonnan a hét korábbi részében vegyi támadást indították. Trump szerint nem fér kétség ahhoz, hogy tiltott vegyi fegyvereket vetett be az Aszad rezsim. Aszad két fő katonai szövetségese Oroszország és Irán, így az USA konfrontációra számíthat ezen országok részéről.


Az Egyesült Államok külügyminisztere, Rex Tillerson is kifejtette véleményét az események kapcsán. Tillerson úgy fogalmazott, hogy Oroszország vagy cinkos volt a szíriai vegyi támadásokban, vagy egyszerűen csak inkompetens volt ígéreteinek betartásában, ezért kerülhetett sor az amerikai beavatkozásra.


A mai napon egy órával amerikai piacnyitás előtt látnak napvilágot a munkaerőpiaci adatok a tengerentúlon, ahol a szerdai erős ADP adat kedvező előjelet mutat.

Jó hangulatban, de eredménytelenül zajlik a két elnök találkozója

Vegyes képet festenek az ázsiai tőzsdék. A Nikkei 0,8%-ot, a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett, míg a Hang Seng index 0,6%-ot csökkent. Kimondottan jól teljesítettek a hadiparhoz kapcsolódó részvények, miután Amerika célzott rakétatámadásokat hajtott végre Szíriában.


Barátságos hangnemben, de érdemi előrelépések nélkül zajlott eddig Donald Trump amerikai és Xi Jinping kínai elnök találkozója. Az egyeztetések fő témája a kereskedelmi kapcsolatok, de kiemelt témaként szóba került Észak-Korea helyzete is.


Ma publikálják a március végi kínai devizatartalék nagyságát. A várakozás szerint az állomány 6 milliárd dollárral 3011 milliárd dollárra emelkedhetett, vagyis nem folytatódott a tőkekiáramlás az országból.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Ma tartja közgyűlését a Magyar Telekom

A menedzsment osztalékjavaslata 25 forint részvényenként.

Megállapodást írt alá a Richter az Evestra-val

A megállapodás keretében az amerikai Evestra egy női urológiai termékkel kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket fog végezni. A Richter pedig megszerzi a termék Amerikán kívüli értékesítési jogait, amiért cserébe mérföldkő kifizetéseket, és rojalty fizetést fog teljesíteni. A fejlesztett termék még korai fázisú és a megállapodás pénzügyi vonzata sem jelentős, így árfolyamhatásra nem számítunk.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben